НОВИНИ

Слаб е интересът към курортите в няколкото почивни дни

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
20:00, 23.05.2020
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

В първия дълъг уикенд след отпускането на мерките заради пандемията повече от 40 000 души напускат София. Натоварен беше трафикът по главен път Е-79 и магистрала "Струма" от сутринта.

Натоварен беше трафикът и по главните пътища и магистралите в страната през днешния ден. По данни на МВР днес и утре около 40 000 души ще напуснат София.

Най-натоварено беше движението в района на Кресненското дефиле. Въпреки това задръствания не се образуваха, не възникнаха тежки инциденти, няма въведени допълнителни ограничения. От полицията са осигурили допълнителни служители, които следят за осигуряване на безопасността на пътя. Представители на туристическия бизнес от курортите в областта се оплакаха, че въпреки поредицата от почивни дни, направените резервации са малко.

Трафикът по главен път Е-79 край Благоевград започна да се засилва малко преди обяд. Колони от чакащи автомобили обаче не се образуваха.

Въпреки трите почивни дни голям брой туристи в курортите от област Благоевград не се очакват. В Банско по-голямата част от хотелите все още не са отворили врати. Работят къщите за гости, но и в тях има малко посетители.

Зорка Тумбакиева - секретар на Съюза на туристическия бизнес в Банско: Масово може би към края на юни ще отворят всички, но за съжаление, резервации още няма. Бизнесът е готов, всички хотели имат достатъчно персонал. Почистени са хотелите, дезинфекцирани, сертифицирани и готови за посрещане на гостите.

Резервации за почивните дни обаче са направени в другия от най-посещаваните курорти в региона - Сандански. Ежедневно хотелите там получават запитавния от туристи.

Георги Митрев - маниджър на хотел в Сандански и секретар на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града: Радваме се, мога да кажа, на доста туристи. Вчера имахме сериозно настаняване, днес продължава, така че до понеделник ще имаме добра заетост в хотела. Хотелите са готови да посрещат гости, като са спазени всички изисквания за безопасен престой на туристите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха мъртъв варненския журналист Георги Александров
Откриха мъртъв варненския журналист Георги Александров
Затвориха две заведения в Пловдив заради неизпълнение на противоепидемичните мерки
Затвориха две заведения в Пловдив заради неизпълнение на противоепидемичните мерки