НОВИНИ

Слабо повишение на температурите в началото на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
21:49, 07.03.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Времето
Слушай новината

С минусови температури и намалена видимост започна денят на места в страната, следобед, очаквано, най-високи бяха температурите в югозападните райони - 11 градуса в Сандански и Кюстендил, 13° в Благоевград, а най-хладно беше в Кърджали - 6 градуса.

В началото на следващата седмица ни очаква слабо затопляне, но веднага след това температурите отново ще се понижат и на много места ще има валежи и от дъжд, и от сняг.

Утрешният ден обаче ще е слънчев и с максимални температури около и над 10 градуса, на места до 14°.

Рано сутринта на 8 март обаче ще е под нулата, в отделни райони и до минус 5°, в София ще е около минус 3°. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

В планините ще остане предимно слънчево, с умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен вятър от запад-северозапад. Температурите по върховете ще са около минус 8, минус 7 градуса, в курортите следобед също ще е малко по-топло от днес - от 3-4 градуса в Боровец и Пампорово до 8 градуса в Банско.

Дъжд ще вали утре в северната част от Великобритания, а на много места в Централна и в по-голямата част от Източна Европа - слаб сняг. Проливни валежи от дъжд ще има над Пиринеите и Апенините. В края на деня ще завали и в западните райони от Балканите. Причината - средиземноморски циклон, който ще окаже влияние на времето и у нас през следващите дни.

Очаква ни сериозна валежна обстановка - във вторник дъжд ще завали в западните райони, като вечерта ще преминава в сняг. В сряда ще вали и в останалата част от страната - и дъжд, и сняг.

Ще има райони със значителни количества и условия за виелици и навявания.

В четвъртък валежите ще спрат, а с намалението на облачността в петък сутринта минималните температури в цялата страна ще бъдат под нулата, но през деня ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Популярни творци във видеоконференция за силата на японците да се справят в кризи
Популярни творци във видеоконференция за силата на японците да се справят в кризи
Парламентарни избори 2021: Няма да има машинно гласуване в чужбина
Парламентарни избори 2021: Няма да има машинно гласуване в чужбина