НОВИНИ

Слънчево в по-голямата част от страната и в неделя

слънчево голямата част страната неделя
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 12.04.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Общество

По-значителна облачност ще има днес в Югозападна България, където на отделни места ще превали дъжд. По Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито, с умерен югоизточен вятър. Максималните температури на морския бряг ще бъдат от 11° до 13°, в останалата част от страната – в интервала от 15° до 20°.

В планините температурите също ще се понижават и максималните по най-високите върхове ще бъдат не повече от минус 2°, минус 3°. Ще има променлива облачност, по-значителна в масивите от Западна България, където се очакват и превалявания, поради все още високите температури – предимно от дъжд.

В понеделник ще е малко по-топло и предимно слънчево.

Във вторник, със силен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и ще започне застудяване.

Облачността бързо ще се увеличи и в следобедните часове ще завали дъжд, който през нощта срещу сряда на отделни места по високите полета на Западна България, Предбалкана и в североизточните райони от страната, за кратко ще се примесва със сняг.

В сряда валежите навсякъде ще спрат, вятърът постепенно ще отслабва, но максималните температури ще бъдат съществено по-ниски от обичайните за април.

В четвъртък отново ще има райони с минимални температури малко под нулата, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес гражданите задължително трябва да носят маски на обществени места
От днес гражданите задължително трябва да носят маски на обществени места
Как отбелязваме Цветница в ограниченията на COVID-19
Как отбелязваме Цветница в ограниченията на COVID-19