НОВИНИ

Слънчево време днес, следобед на отделни места може да превали

слънчево време следобед отделни места превали
bnt avatar logo
от БНТ
12:26, 21.04.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде съществено по-топло с максимални температури между 15° и 20°. В следобедните часове ще има променлива облачност, но само на отделни места е възможно да превали и прегърми, с по-голяма вероятност в планинските райони. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 3° и 8°, в София 4° - 5°.

Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, малко по-ниски по морския бряг - между 13° и 18°. След обяд облачността ще започне да се увеличава, първо над югозападните райони.

В планините през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по най-високите върхове умерен югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще останат без съществена промяна: от 3° на Алеко до 7° - 8° в Пампорово и Боровец. Опасността от лавини в планините остава повишена.

Не само у нас, а и в по-голямата част от Балканите утре ще бъде слънчево и по-топло в сравнение с днес. От северозапад облачността ще се увеличава, ще започнат валежи от дъжд.

И в по-голямата част от Европа утре ще има валежи, в много райони значителни и придружени и от гръмотевици. Слънчево ще бъде във Франция и на Британските острови, които са под влияние на област от високо атмосферно налягане.

У нас в петък максималните температури ще се понижат. Ще преобладава облачно време с превалявания главно в западните райони от страната. В събота захлаждането ще продължи, а валежи ще има на повече места, главно в Южна България. В неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността ще намалее, а температурите отново ще тръгнат нагоре. В понеделник ще бъде слънчево, повишението на температурите ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Кабаков ще свири на Олимпиадата в Токио!
Георги Кабаков ще свири на Олимпиадата в Токио!
България ще разчита на тези волейболисти за Лигата на нациите
България ще разчита на тези волейболисти за Лигата на нациите