НОВИНИ

Слънчево време до края на деня

слънчево време края деня
bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 27.10.2020
Чете се за: 01:18 мин.
У нас

Денят започна на места със сутрешни мъгли, но през втората половина отново ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Ще бъде малко по-топло в сравнение с вчера с максимални температури между 18° и 23°.

През нощта от югозапад облачността ще започне да се увеличава. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони със слаб югоизточен вятър.

На места в Дунавската равнина, Източна България и в котловините отново ще се образува мъгла, която ще се задържи до около обяд. Минималните температури в повечето райони ще са между 5° и 10°.

Максималните следобед - от 15° до 20°, в София - около 17°. В следобедните часове утре облачността ще продължи да се увеличава и на отделни места в южните и планинските райони ще има слаби валежи. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб, в Източна България - до умерен.

Мъгливо ще бъде и на морския бряг в сутрешните часове, а след обяд и там облачността ще се увеличава. Само на отделни места, главно в южните райони е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър . Максималните температури ще са от 19° до 21°, колкото е температурата и на морската вода. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Облачно време и в планините: Слаби валежи ще има само на отделни места, главно в Родопите и централните части на Стара планина. Температурите по най-високите върхове ще достигнат около градус-два над нулата.
В курортите - от 11° в Боровец до 16° в Банско, на Алеко - около 7°. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър.

В по-голямата част от Балканите утре облачността ще е разкъсана, а в Гърция - купеста и купесто-дъждовна и на много места там ще има краткотрайни, но интензивни валежи, гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра.

В Западна Европа и в южната част от Скандинавския полуостров ще бъде много ветровито, с временно интензивни валежи. Ще вали и в северозападните райони на Европейска Русия, както и в Южна Италия, където ще има и гръмотевична дейност, а ще бъде и много ветровито. Предимно облачно, но без съществени валежи ще бъде в повечето райони от Централна Европа.

Облачно и с валежи ще бъде времето и у нас през следващите три дни. В четвъртък в югоизточните райони има повишена вероятност за значителни количества.

В петък ще вали само на отделни места, а в събота вече в повече райони от страната. Сутрешните температури слабо ще се повишат, а дневните ще се понижат с 2-3 градуса. Захлаждането ще продължи и в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте ОНЛАЙН: Рома - ЦСКА, двубой от групите на Лига Европа
Гледайте ОНЛАЙН: Рома - ЦСКА, двубой от групите на Лига Европа
Рафаел Надал с претижно класиране на голф турнир
Рафаел Надал с претижно класиране на голф турнир