НОВИНИ

Слънчево време с температури до 16° днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 16.04.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Времето
Слушай новината

Днес ще преобладава слънчево време, но облачността постепенно ще се увеличава и вечерта на отделни места в Рило-Родопската област ще превали дъжд. Ще остане ветровито с умерен, в Северна България временно силен северозападен вятър, който вечерта почти ще стихне. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

През нощта облачността в цялата страна ще се увеличи. В Югозападна България ще има слаби превалявания от дъжд. Ще бъде почти тихо, с минимални температури в повечето райони между 1° и 6°.

И през деня облачността ще се задържи значителна, на много места ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максималните температури още малко ще се понижат.

Ветровито ще се задържи в планините, с умерен югоизточен, по-високите части силен югозападен вятър. Ще преобладава облачно време, с валежи и от дъжд, и от сняг. Максималните температури в курортите от 2° на Алеко до 4 - 5° в Пампорово и Боровец. Остава опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите.

Не само у нас, но и навсякъде на Балканите ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд, в северозападните райони от полуострова от дъжд и сняг.

По-често значителна ще бъде облачността и в Централна и южните части на Източна Европа. Дъжд ще превали в Южна Италия, Полша, Европейска Русия, а в Австрия ще превали слаб сняг. На Пиринейския и Скандинавския полуостров, както и в северната половина от Източна Европа ще бъде предимно слънчево.

У нас и в близките дни ще остане по-студено от обичайното, по-често облачно, на много места с превалявания от дъжд. По-значителни валежи се очакват в неделя в Северозападна България, а в понеделник в много райони от страната, особено в Южна България, където на места ще бъдат придружени и от гръмотевици.

Ще превалява и във вторник, но ще започне затопляне, което ще продължи и в сряда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НБА - резултати
НБА - резултати
Александър Тунчев: Важното е, че победихме
Александър Тунчев: Важното е, че победихме