НОВИНИ

Слънчево време, температурите се повишават

bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 23.07.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Времето
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но почти без валежи. В източната половина от страната ще духа до умерен вятър от север-североизток.

Температурите ще се повишат, в сравнение с предишните дни и максималните ще са между 27° и 32°, в София - 27 градуса.

И утре денят ще е слънчев, а температурите ще останат без съществена промяна в сравнение с днес. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над планинските райони в Югозападна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър.

Предимно слънчево ще е и по Черноморието. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд над масивите от Югозападна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите - от 16 градуса на Алеко до 25 градуса в Банско. В Боровец и Пампорово - около 20 градуса.

И на Балканите ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над планинските райони, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

У нас в близките дни ще се задържи слънчево, със слаб, след обяд по морския бряг до умерен източен вятър. Температурите ще се повишават и в средата на новата седмица в цялата страна максималните ще са около и над 35°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекоатлетите ни също заминаха за Токио
Лекоатлетите ни също заминаха за Токио
Българските гимнастички проведоха първа тренировка в Мураяма (ВИДЕО)
Българските гимнастички проведоха първа тренировка в Мураяма (ВИДЕО)