НОВИНИ

Слънчево време утре

bnt avatar logo
от БНТ
14:30, 27.04.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Между 4 и плюс 11 градуса бяха минималните температури тази сутрин. Днес ни очакват дневни температури между 18° и 23°, малко по-високи на места в Горнотракийската низина. В София - около 18°.

В близките часове над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в планинските райони там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

През нощта ще бъде безоблачно, а вятърът ще е слаб с посока от североизток. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 7°.

Утре максималните ще са между 20° и 25°, в София - около 22°. Ще бъде слънчево. След обяд над източните и планинските райони ще бъде с купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието след обяд ще бъде с купеста облачност и на изолирани места е възможно да превали. Максималните температури там ще са между 17° и 21°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънчево ще е и в планините. След обяд ще бъде с купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка.

Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури по върховете ще са между 2 и 5 градуса.

В понеделник и вторник слънчево ще се задържи над Западна България, докато над източните и планинските райони на отделни места ще превали краткотраен дъжд. През следващите дни на повече места ще има валежи, придружени и от гръмотевици, а температурите слабо ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Давид Иванов извоюва среброто на финала на кон с гривни при младежите на европейското първенство по спортна гимнастика в Римини
Давид Иванов извоюва среброто на финала на кон с гривни при младежите на европейското първенство по спортна гимнастика в Римини
Кристиан Вигенин ще води листата на БСП за евроизборите
Кристиан Вигенин ще води листата на БСП за евроизборите