НОВИНИ

Слави Ангелов ексклузивно пред БНТ: Имам предположение с кои публикации е свързано нападението ми

Надежда Василева
от Надежда Василева
16:03, 24.04.2020 (обновена)
14350
Чете се за: 02:01 мин.
У нас

Журналистът Слави Ангелов с първи коментар пред БНТ за задържаните за побоя срещу него. Той заяви, че има предположения с кои негови публикации е свързано нападението. Слави Ангелов се надява разследващите да стигнат и до поръчителите на престъплението.

След нощта на нападението - 17 март, Слави Ангелов анализира всички по-рискови теми, по които е работил в последните месеци.

Слави Ангелов - журналист: Имам идея какво може да е предизвикало всичко това, което ми се случи, можем да кажем, че съм писал и доста по-смели неща, но тук става въпрос за хора, имам предвид поръчителите, които имат доста по-нисък праг на търпимост, това са хора, които мислено живеят в 90-те години, те са свикнали винаги по такъв начин да решават своите проблеми. И лошото е, че може би и всички ние се намираме в 90-те години, след като едно такова нещо се случва през 2020-а година.

БНТ: Какво според вас ги е провокирало?

Слави Ангелов - журналист: Според мен това, което е провокирало тези хора, са серия публикации, които по някакъв начин ги осветяват. А това осветяване е нещо, което в този момент е доста неприемливо за тях, предвид на някакви амбиции, които имат.

Слави Ангелов обаче казва, че не може да е 100 процента сигурен кои са поръчителите на нападението и се надява до тях да достигнат разследващите.

Слави Ангелов - журналист: Може и да стигнат, може и да не стигнат. Пожелавам им да стигнат. Иначе от практиката мога да кажа, че обикновено в такива случаи поръчителите не се сблъскват с възмездието, не ги наказва правосъдието, обикновено ги наказва съдбата, заради самия начин на живот, който водят.

В нощта на побоя, Слави е видял само един от извършителите, но не и лицето му, и няма как да го разпознае сред задържаните.

Слави Ангелов - журналист: Този, който ме удари пръв и ме събори на земята, и който след това ме е блъскал в главата, но той беше с маска, така че аз няма как да го разпозная. Другите двама, които с някакви метални предмети, все още не знам какви точно, са ми счупили крака, тях не съм ги видял, тъй като след удара аз си удрям главата в земята и за известно време губя съзнание.

"Ясно, че това са спортисти, аз това нещо си го знаех през цялото време. Днес прочетох, че двама от нападателите са били боксьори в националния отбор, което според мен е доста тъжно. Защото вместо да прославят България и да се занимават със спорт, по една или друга причина са стигнали до там да се занимават с мокри поръчки", каза журналистът.

Слави Ангелов - журналист: Това, което е общото между моя случай и за съжаление с много по-тъжен финал - това, което се случи с Милен Цветков, е че както побоищата, поръчковите побоища, така и катастрофите, причинявани от хора, употребили наркотици, това са проблеми, които в държавата твърде дълго време не беше обръщано никакво внимание, някакси очаквайки те от само себе си да се разрешат, но това няма как да се случи. Единственото, което може да се случи, е тези проблеми да се мултиплицират и да добиват все по-извратени измерения както в стотици случаи, така и в тези два случая.

Слави постепенно се възстановява от травмите. Фрактурата на носа му почти зараства, а лечението на счупения крак ще продължи още месец и половина.

Слави Ангелов - журналист: Реално аз съм в болничен, но работя доста, и времето лети много бързо за мен, така че се опитвам да обърна гръб на това нещо, колкото се може по-бързо и да продължавам напред.

Казва, че е важно да не загуби посоката. Че можем да се научим отново да ходим и го е правил вече няколко пъти. Че е трудно, но е велико, защото е ново начало.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава тежко състоянието на простреляния във Варна
Остава тежко състоянието на простреляния във Варна
Бизнесът с автомобили втора ръка е пред фалит
Бизнесът с автомобили втора ръка е пред фалит