НОВИНИ

Славия и Ботев Пд не се победиха в оспорван сблъсък с четири гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:45, 02.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
славия ботев победиха оспорван сблъсък четири гола
Слушай новината

Отборите на Славия и Ботев Пловдив завършиха наравно 2:2 в двубой от 23-ия кръг на родната Първа лига, който се изигра на стадион "Александър Шаламанов" в София.

Срещата в столичния квартал Овча Купел започна по мечтан начин за домакините, които поведоха още в 10-ата минута чрез Тони Тасев, който реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Ехидже Укаки.

Преднината на "белите" се задържа до началните минути на второто полувреме, когато в 48-ата минута Ивелин Попов достави прецизно центриране за Янис Карабельов, който с глава от границата на вратарското поле наказа бившия си тим, правейки резултата 1:1.

Радостта на гостите от Пловдив обаче не се задържа дълго, защото скоро след изравнителното попадение Тони Тасев опита изстрел от дистанция, който рикошира в тялото на негов съотборник и матира стража Матвей Игонен, възстановявайки аванса на Славия.

Футболистите на Ботев очаквано потърсиха отново изравнителния гол и бяха много близо до това да го намерят четвърт час преди края, когато удар на Дилан Мертенс се отби от напречната греда.

В 87-ата минута нидерландският халф отново беше в центъра на събитията, като този път се отчете с ключова асистенция за Георги Николов, който оформи крайното 2:2, отбелязвайки своя гол №10 от началото на кампанията в българското първенство.

След равенството Ботев Пловдив остана на 8-ото място с актив от 33 точки, след като по-рано днес момчетата на Душан Керкез бяха изпреварени от състава на Крумовград, който надигра у дома Локомотив Пловдив. В същото време Славия е на 10-ата позиция с 26 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
23 бебета за 24 часа: Бейби бум в "Майчин дом" на 1 март
23 бебета за 24 часа: Бейби бум в "Майчин дом" на 1 март
Скандал в Берлин след изтекъл секретен разговор за доставки на ракети в Украйна
Скандал в Берлин след изтекъл секретен разговор за доставки на ракети в Украйна