НОВИНИ

Сняг и студ сковаха Гърция и Турция (Видео и снимки)

Фани Аронова
от Фани Аронова
23:02, 24.01.2022
Чете се за: 01:22 мин.
По света
Слушай новината

Зимата настъпва на юг от нас на Балканите. Снеговалежите в Гърция стигнаха до Атина. В Турция снежна буря затвори летището на Истанбул.

Снежната буря Елпида настъпи чак до Атина и островите в Егейско море. Рядка гледка са обвитите в бяло плажове, заснежените улици на гръцката столица, където транспортът спря, и засипаните пътища в района.

Видео: Силвия Станчева

Магистралата Атина - Ламия беше затворена за камиони, а другите превозни средства се движат с вериги. Властите съветват хората да стоят у дома, а много училища провеждат часовете онлайн. Студеният фронт ще продължи до сряда.

Жителите на Истанбул също бяха посъветвани да не излизат, след като снежна буря обхвана мегаполиса и затвори временно летището за първи път от откриването му.

Много части на Турция са в бедствено положение. Спасители евакуираха стотици хора, заседнали в автомобили на магистрала, в югоизточната провинция Диарбекир.

Хиляди хора в 7 провинции са откъснати от света. Спасителни екипи доставяха храна и напитки. За мнозина беше осигурен подслон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дневни температури около нулата и днес
Дневни температури около нулата и днес
Камерун и Гамбия си осигуриха четвъртфинален сблъсък
Камерун и Гамбия си осигуриха четвъртфинален сблъсък