НОВИНИ

София Христова с кон Дублин от ККС "Еклипс" е държавен шампион по обездка в клас Л

софия христова кон дублин ккс еклипс държавен шампион обездка клас
bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 26.06.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

София Христова с кон Дублин от ККС "Еклипс" завоюва златен медал с резултат от 70.443% от третия ден на държавния шампионат по обездка в клас Л. Сребърното отличие е за Лидия Василева с Мароко от ККС "Проф. Рангел Караиванов".

В категория група Б, след трите състезателни дни държавен шампион за 2023 година е Марин Димитров с кон Дрейк от СККС "Варна", на второ място се класира Жана Михова с Фелини от СКККС "Тракенен", а на трето завърши Анна Ангелова с кон Еди Кийп Куул от ККС "Калоян 92".

При аматьорите държавни шампиони за 2023 година станаха Лора Велинова и кон Ландщрих от ККС "Кан Аспарух". Те бяха фаворити и през двата дни на състезанието в категорията. Сребърен медал за тандема Катерина Димитрова и Алегра от ККС "Калоян 92", с бронзов медал завършиха Мила Иванова и Кронос от ККС "Буцефал Ендюранс".

В категория "Млади коне" държавен шампион при 6-годишните коне стана Йоана Тодорова със Конфуций, сребро спечели София Петрова с кобила Фенна - и давата тандема са от ККС "Калоян 92".

При 5 годишните коне първото място е за Анна Ангелова с Норби от ККС "Калоян92". Те спечелиха златния медал с резултат от 72.200% от вторият ден на финала, второ място зае Йоана Тодорова с кобила Лейди Балерина, също представител на великотърновския клуб, бронзовият медал отиде при Биляна Такева с кон Фактор от ККС "Еклипс".

В държавния шампионат по обездка участваха общо 51 коня от 11 клуба от цяла България. На състезанието съдии бяха и двама представители на Гърция - Ефи Компетсо и Стилянос Стравролакис, от страна на България рефери бяха Христо Георгиев и Веселина Соколова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цигари без бандерол за над 100 000 лева иззеха във Варна
Цигари без бандерол за над 100 000 лева иззеха във Варна
Мария Габриел на среща на външните министри от ЕС - обсъждат подкрепата за Украйна
Мария Габриел на среща на външните министри от ЕС - обсъждат подкрепата за Украйна