НОВИНИ

Спалети посвети титлата на Наполи на привържениците, на семейството си и на починалия си брат

спалети посвети титлата наполи привържениците семейството починалия брат
bnt avatar logo
от БНТ
10:53, 05.05.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети избухна в сълзи, след като отборът му завърши 1:1 като гост на Удинезе и спечели шампионската титла на Италия. Това е трети трофей на неаполитанците в историята и първи от 33 години насам и той го посвети на тифозите, които са чакали тази радост толкова дълго време.

"Да видя Партенопеите усмихнати и щастливи е най-голямата емоция за мен. Те са тези, които предават своето щастие на цялата ни съблекалня, на отбора“, каза Спалети пред DAZN след мача.

"Тука има хора, които ще преодолеят трудни моменти в живота си, защото те ще си спомнят за винаги този момент. Тези хора заслужават цялата радост", коментира още щастливият наставник на Наполи.

64-годишният Спалети, който стана най-възрастният специалист със Скудетото, позволи на футболистите си да се забавляват на терена, загърбвайки задължителната тактика. В последните етапи от сезона Наполи имаше и моменти на колебания, но в крайна сметка всичко завърши щастливо за тях.

"Слушам някои тpеньори да казват: това е едва третият ни сезон заедно, но напрежението е да спечелим. Рафа Бенитес, Карло Анчелоти, Маурицио Сари с неговия най-добър футбол в Италия, Дженаро Гатузо – който спечели Купата, минаха през този отбор. Така че за какво да идвам тук? Не мога да кажа, че ще се борим да не изпаднем. Ние трябва да спечелим", заяви щастливият наставник.

"Тези фенове са виждали на този стадион и в този отбор да идват и да си отиват страхотни треньори. Те са виждали и Диего Марадона да играе на техния стадион и може би неговото покровителство също се усеща в този успех", добави треньорът на шампионите.

Спалети също така посвети този триумф на своя треньорски щаб, на семейството и брат си, който почина преди четири години.

Неапол празнува титлата цяла нощ, а днес се готви да посрещне своите герои.

Президентът на шампиона в Серия А Аурелио Де Лаурентис обяви пред американската телевизия CBS, че следващата цел пред отбора му е да спечели Шампионската лига.

"Сега трябва да спечелим Шампионската лига. Мисля, че и тази година бяхме най-силният отбор в турнира, но заради лошото съдийство в двата мача с Милан бяхме елиминирани. Но това е футболът, това е УЕФА, това е светът. Така че ще опитаме отново следващата година и годините, които идват", коментира 73-годишният Де Лаурентис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Възраждане": Няма вариант да подкрепим правителство на ГЕРБ
"Възраждане": Няма вариант да подкрепим правителство на ГЕРБ
ГЕРБ-СДС се срещна с "Възраждане"
ГЕРБ-СДС се срещна с "Възраждане"