НОВИНИ

Спазват ли се мерките на пазара в Димитровград?

bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 25.10.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Регионални

Инспекции по пазарите в Хасково и Димитровград след решението на местния кризисен щаб маските там да са задължителни. От вчера на най-голямото тържище в България - Димитровградският пазар непрекъснато обикалят полицаи, а охраната предупреждава клиентите да носят предпазни средства.

На пазара в Димитровград има близо 2 000 търговци. Засега всички спазват мерките и се надяват да не се стигне до нови по-строги рестрикции.

"Пазара, ако го затворят примерно за 2-3 месеца, февруари и март си е зимен сезон и няма поначало работа, значи пазара ще стане на 50%", каза Ангел Колев - управител на Неделен пазар - Димитровград.

За разлика от търговците, които са свикнали вече с мерките, клиентите все още имат нужда от напомняне.

"Полиция, която предупреждава без маски да не се влиза в територията на пазара, нашите охранители около 10 човека сме ги разпределили и те предупреждават", каза Ангел Колев - управител на Неделен пазар - Димитровград.

Въпреки че глобени засега няма, скоро от полицията ще започнат да налагат санкции на тези, които идват на пазара без маски.

"Разчитаме на самосъзнание, разчитаме и на лично самосъхранение. Няма как до всеки един човек, който е антимерките и който не е съгласен да ги спазва, да сложим човек", каза Стефка Здравкова - областен управител на Хасково.

Проблем на пазара в Димитровград остава спазването на дистанция. Тук не може и да се обособи еднопосочно движение, тъй като тържището има над 20 входа.

Автор: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тази вечер в "След новините": Френски журналист за атаката над учителя
Тази вечер в "След новините": Френски журналист за атаката над учителя
Протест пред посолството на Полша в София заради забраната на абортите
Протест пред посолството на Полша в София заради забраната на абортите