НОВИНИ

Специално за БНТ: Бруно Бекман от Киев за последните руски удари

bnt avatar logo
от БНТ
11:41, 01.06.2023 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
По света
Слушай новината

Поредна нощ на удари в Киев - няколко руски ракети са изстреляни срещу украинската столица. Загинали са най-малко трима души, сред които и дете. За нощта в Киев специално за БНТ - белгийският журналист Бруно Бекман.

В малките часове на нощта Русия изстрелва няколко ракети "Кинжал" срещу Киев. Украинските ПВО системи успяват да ги свалят, но отломки от тях поразяват два квартала. В столицата е и белгийският журналист Бруно Бекман.

"Тази нощ системите за въздушна тревога се включиха в 2:53 ч. местно време. Последваха много, много силни експлозии в 2:59 ч. Киев беше подложен на въздушна атака за 18-и път само за месец. Очевидно това е отмъщение за скорошната атака с дрон срещу руската столица Москва", заяви Бруно Бекман, журналист.

Сериозни материални щети и жертви в два киевски квартала. Още в първите минути, след като зазвучават сирените, хората побягват към бомбоубежищата. Някои от тях стигат, само за да установят, че вратите са заключени. Загиват момиченце на 11 години, майка ѝ - на 34, както и 33-годишната съпруга на Ярослав.

"Чухме сирената и хукнахме към убежището. Имаше много жени и деца. Детенцето ми се спаси, но съпругата ми загина. Бях ги оставил само за малко - да помоля да отворят вратата на убежището. Тогава се е случило", заяви Ярослав.

"Останахме отвън. Ракета удари и поликлиниката - точно до детската градина", заяви Катерина, жителка на Киев.

Ранени са над 15 души, сред които и 5-годишно дете. Часове след атаката хората продължават да се страхуват и укриват. Това е 18-то нападение срещу Киев само за месец.

"Всеки път щом се чуе сирена, метрото в Киев спира и се превръща в бомбоубежище. За 463-и ден от началото на конфликта", заяви Бруно Бекман.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черноморец посреща Балкан в опит да се върне във финалната серия за титлата в НБЛ
Черноморец посреща Балкан в опит да се върне във финалната серия за титлата в НБЛ
Кирил Петков: Налице са атаки срещу парламентарната република
Кирил Петков: Налице са атаки срещу парламентарната република