НОВИНИ

Спомен за Милен Цветков

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:10, 20.04.2020
6750
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Милен Цветков остави отпечатък в журналистиката със своята безкомпромисност, искреност и личен поглед върху случващото се без да се притеснява дали ще одобрят мнението му. БНТ беше неговата първа телевизия.

Момчето, което обичаше да хвърля тухли в локви, както сам разказваше за себе си, ни научи, че може да ги хвърля и като думи, и да бъде безпощаден с въпросите си. Не му беше присърце да говори за себе си и все се шегуваше като го питаха за лични неща.

Съдбата го среща с телевизията, докато дава съвети на екипа на Ку-ку в кафенето, в което работи. Канят го предизвикани от намесата в разговорите им. В БНТ оставя отпечатък и в "Неделник" с Бригита Чолакова, "По света и у нас", "Екип 4", "Екип 5", "Отзвук".

Милен Цветков не приемаше похвалите за професионализма си. Смяташе, че е достатъчно да станеш симпатичен на аудиторията и да ти повярват и това е всичко.Споделяше, че се дистанцира в разговорите и не приема нищо лично.

В собствената си философия за живота имаше определения за много неща.

Милен Цветков: Няма такова нещо като истина, да не се лъжем. Най-доброто определение, което съм чувал за истината е споделена субективност. Споделена от много хора субективност се превръща в нещо, което след това наричаме истина. Така че, целта е, идеята е да се доближим до нещо, което рисува най-точно случващото се.

Обективен, човек, който търсеше, различен, с великолепен телевизионен рефлекс, без компромиси, с брилянтно чувство за хумор, майстор на думите.

Да, днес би ни се смял, че се сбогуваме с мъка с теб! Ще останеш!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на заразените с COVID-19 у нас, общият брой вече е 915
Ръст на заразените с COVID-19 у нас, общият брой вече е 915
До часове повдигат обвинения на дрогирания шофьор, който уби журналиста Милен Цветков
До часове повдигат обвинения на дрогирания шофьор, който уби журналиста Милен Цветков