НОВИНИ

Станимир Стоилов: Левски свали системите и вече диша доста по-самостоятелно

станимир стоилов екслузивно бнт
bnt avatar logo
от БНТ
13:38, 05.02.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Гледайте цялото интервю със старши треньора на Левски Станимир Стоилов, в което той говори за всичко най-интересно в "Синия клуб", целите пред отбора, както и още ситуацията в българския футбол.

По негови думи "Синия клуб" вече диша по-самостоятелно и оттук нататък трябва да си постави нови цели.

"Мисля, че Левски свали системите и вече диша доста по-самостоятелно. Следващите цели, които клубът трябва да си постави са изчистването на старите задължения към НАП, изграждането на нов отбор, нов стадион и база. Футболът е бизнес и за да го развиваш трябва да имаш стадион. Мисля, че Левски ще намери начин да изчисти задълженията си, за да бъде собственик на своя стадион. Това е последният хълм, който Левски трябва да изкачи, за да започне своето развитие като клуб", заяви Стоилов.

Българският специалист коментира и темата с отменените контроли на Левски по време на подготовката, както и как в клуба трябва да започната да работят, за да изградят добър отбор.

"Плановете бяха направени така, за да може отборът да направи пълноценна подготовка. След като те бяха променени се опитахме да променим някои от съперниците, но не искам да се оправдавам. В момента Левски може да се изхранва дълго време от продажбата на собствените си играчи. Въпросът е как да надграждаме в клуба и аз смятам, че това става с натрупването на добри играчи, а не тяхната продажба", допълни Станимир Стоилов.

Стоилов разкри и какви промени според него трябва да бъдат направени в програмата на българското първенство предвид състоянието на стадионите, както и студените зимни месеци у нас.

"Аз не предлагам да има промяна във формулата на шампионата, а единствено да има по-кратка лятна пауза. Съгласен съм, че може да се играе до 15-20 декември, но след това трябва да има една пауза от 30-40 дни до края на януари. Оттам нататък през февруари да започне подготовка по топлите в страни и в средата на март да стартира първенството. След това лятната пауза да бъде около 21 дни преди старта на новото първенство. Февруари месец няма кой да дойде на стадиона, когато се предвиждат температури от около -10, -15 градуса. Ако имаме стадиони с отопление, козирки и така нататък, аз съм съгласен и да се играе и по Коледа, и по Нова година", сподели Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов ракетен обстрел в центъра на Харков, Канада изпрати първият танк "Леопард 2" за Украйна
Нов ракетен обстрел в центъра на Харков, Канада изпрати първият танк "Леопард 2" за Украйна
Венци Стефанов: Ще гоним участие в Европа
Венци Стефанов: Ще гоним участие в Европа