НОВИНИ

Станислав Генчев: Готвим се за победа срещу Локо Пд, публиката ще ни липсва

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:19, 15.07.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
станислав генчев готвим победа локо публиката липсва
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
Слушай новината

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев говори пред журналистите преди утрешното пловдивско дерби срещу Локомотив, което е един от гвоздеите в програмата на първия кръг в българското футболно първенство.

Двубоят на стадион "Лаута" е в неделя (16 юли) от 18:30 часа, а по думи на Генчев всички в състава на "канарчетата" очакват с нетърпение утрешния сблъсък, въпреки че няма да могат да разчитат на подкрепата на своите привърженици заради подписаното споразумение по-рано през тази седмица от двата пловдивски клуба.

"Всички в отбора чакаме с нетърпение утрешния мач срещу най-големия ни противник. Тимът ни е добре подготвен и се готвим за победа. Ще ни липсва публиката, защото футболът е за феновете. Тяхната подкрепа е изключително важна и може да изстиска максимума от футболистите. С феновете трябва да бъдем и сме едно семейство", започна наставникът на Ботев Пловдив, който утре ще направи своя официален дебют начело на "жълто-черните".

Станислав Генчев сподели още очакванията си за играта на съперника в утрешния ден и по подобие на своя колега Александър Томаш изрази своите притеснение относно ранния час на срещата.

"Мисля, че ги познаваме добре и сме направили всичко възможно да анализираме приятелските им мачове. Може да се каже, че имат добър синхрон в отделните линии между играчите си. За мен няма значение дали дербито е в първия кръг. Зарядът и атмосферата винаги са едни и същи. Късата подготовка не ме притеснява, макар че винаги е добре да имаш поне още една седмица допълнително за работа за подобряване на синхрона в отбора. Притеснява ме ранният час на мача. Не е приятно за футболистите и феновете, но няма да се оплакваме и се съобразяваме с времето", коментира бившият наставник на Лудогорец и Локомотив София.

Накрая треньорът на Ботев Пловдив отново засегна и темата със селекцията на тима, разкривайки, че в клуба трябва да пристигнат още нови футболисти. Младият специалист уточни още, че привлеченият в петък естонски национал Йонас Тамм все още не е готов да дебютира.

"Йонас Тамм няма как да попадне в групата утре, защото е рисково за неговото здраве, а той не е подготвен. Доста назад е в подготовката си. Близо 2 месеца не е тренирал с отбор и ще му трябват поне 2 седмици да влезе в нормален ритъм. Работи се усилено по селекцията, надявам се в близките дни да имаме нов футболист, дори още днес. За другите нови попълнения ще трябва да се изчака още няколко дни", завърши Станислав Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експертът Янко Янев: Украйна може да ползва реакторите на "Белене" само за части
Експертът Янко Янев: Украйна може да ползва реакторите на "Белене" само за части
Почетоха паметта на Хаджи Димитър под връх Бузлуджа (Снимки)
Почетоха паметта на Хаджи Димитър под връх Бузлуджа (Снимки)