НОВИНИ

Стара Загора се включи в европейската седмица на спорта със спортни демонстрации и игри

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:44, 27.09.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Със спортни демонстрации и игри премина Европейската седмица на спорта #BeActive в Стара Загора. Събитието е част от инициативата #BeActive Tour, чиято цел е да се ангажира интересът на децата към спорта, като на място им се предостави възможност да наблюдават и участват в спортни игри.

„Много се радвам, когато видя толкова много спортуващи. Старайте се да бъдете активни не само през седмицата на спорта, а всеки ден от годината“, каза министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, който също се включи в спортните активности.

Приветствие към участниците направиха и посланиците на кампанията световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов и бронзовата медалистка на сабя от Световното първенство по фехтовка Йоана Илиева.

Желаещите имаха възможност да участват в зумба и кардио тренировки, както и в спортни игри и състезания. В програмата бяха включени и демонстрации по волейбол, баскетбол, мини футбол, тенис и ушу.

Преди старта на инициативата министър Илиев проведе среща с представители на спортни клубове в Стара Загора, на която бяха обсъдени възможностите за финансиране и проблемите със спортната инфраструктура и треньорските кадри. Министър Илиев бе категоричен, че трябва да има активен диалог между министерството, федерациите и клубовете, за да може спортният сектор да се справи с предизвикателствата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпадат част от проектите по Плана за възстановяване и устойчивост, реши правителството
Отпадат част от проектите по Плана за възстановяване и устойчивост, реши правителството
Български ученик постигна исторически успех в сферата на изкуствения интелект
Български ученик постигна исторически успех в сферата на изкуствения интелект