НОВИНИ

Стефани Стоева, Габриела Стоева и Калояна Налбантова ще участват на турнир по бадминтон от сериите Super 500 във Финландия

стефани стоева габриела стоева калояна налбантова участват турнир бадминтон сериите super 500 финландия
bnt avatar logo
от БНТ
10:02, 09.10.2023
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Стефани Стоева, Габриела Стоева и Калояна Налбантова ще участват на турнира по бадминтон от сериите Super 500 с награден фонд 420 хиляди долара във Вантаа (Финландия), който ще се проведе от 10 до 15 октомври. Надпреварата е олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024.

Трикратните европейски шампионки на двойки жени сестри Стоеви, който вчера спечелиха титлата на турнир в Глазгоу (Шотландия), ще започнат с двубой срещу четвъртите поставени в схемата Беняпа Аймсаард и Нунтакарн Аймсаард (Тайланд).

Калояна Налбантова, която вчера стана шампионка на международния турнир в София, ще започне утре от квалификациите с мач срещу Лалинрат Чайван (Тайланд).

Други национали ще участват на турнир от сериите "Чалъндж" в Хертогенбош (Нидерландия) с награден фонд 15 хиляди долара, който също е олимпийска квалификация. Там ще играят Иван Русев, Илиян Стойнов, Цветина Попиванова и Алекс Влаар.

Русев ще започне от квалификациите на сингъл срещу Ракеш Шарма (Нидерландия), ще играе и на двойки мъже заедно със Стойнов. Попиванова и Стойнов ще стартират на смесени двойки, а Влаар е в схемата на мъже двойки и на смесени двойки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севиля уволни треньора си
Севиля уволни треньора си
"Питай експерта": Какъв е правилният подход и общуване с тийнейджърите?
"Питай експерта": Какъв е правилният подход и общуване с тийнейджърите?