НОВИНИ

Стилияна Николова грабна златните медали на топка и обръч на Световната купа в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:06, 02.04.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
стилияна николова грабна златните медали топка обръч световната купа софия
Снимка: Анна Недкова, БФХГ
Слушай новината

Българската гимнастичка Стилияна Николова продължи отличното си представяне по време на турнира за Световната купа по художествена гимнастика в София, след като спечели златните медали във финалите на обръч и топка.

По този начин 17-годишната грация вече може да се похвали с общо три титли от надпреварата в "Арена София", след като вчера триумфира и в индивидуалния многобой.

Днешната програма стартира с битката за отличията на обръч, където Стилияна изигра стабилно композицията си и заслужи оценка от 33.800 точки, с което изпревари израелката Ади Катц, която се нареди втора с 33.600 точки, а бронзът отиде при София Рафаели от Италия с 32.600 пункта.

В битката за разпределение на отличията на обръч участие взе и още една българка в лицето на Ева Брезалиева, която, за съжаление, допусна грешка при съчетанието си и в крайна сметка се нареди 7-а с резултат от 28.750 точки.

Малко по-късно във финала на топка пък Стилияна Николова отвя напълно конкуренцията и спечели златото с оценка от 35.000 точки. Сребърният медал завоюва италианката София Рафаели с 33.150 пункта, а трета остана представителката на Узбекистан Тахмина Икромова.

Финалите на отделните уреди продължават с битката за разпределение на медалите на бухалки и лента, а всичко най-интересно от надпреварата може да проследите на живо в ефира на БНТ 3 и онлайн тук.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК: 65 са дефектиралите машини в страната, гласуването там продължава с бюлетини
ЦИК: 65 са дефектиралите машини в страната, гласуването там продължава с бюлетини
Румяна Нейкова в предаването "Зала на славата"
Румяна Нейкова в предаването "Зала на славата"