НОВИНИ

Стийв Черундоло ще бъде треньор на Филип Кръстев в ЛАФК и през следващия сезон в МЛС

стийв черундоло треньор филип кръстев лафк следващия сезон млс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
11:53, 21.12.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Стийв Черундоло ще продължи да бъде треньор на българския халф Филип Кръстев и през следващия сезон в американската Мейджър сокър лига (МЛС). 44-годишният специалист подписа нов дългогодишен договор с Лос Анджелис ФК (ЛАФК).

Черундоло успя само за две години да изведе ЛАФК до триумф в Купата на МЛС и до финал в Шампионската лига на КОНКАКАФ. За следващия сезон той ще запази и помощниците си Анте Разов, Марк дос Сантос и Ока Николов.

Под ръководството на този треньорски екип, 22-годишният Филип Кръстев, който игра два сезона в Левски, записа 12 мача и два гола.

"Радвам се, че приключението ми в Лос Анджелис ще продължи, след като прекарахме две уморителни, но успешни години. Имам късмета да работя с отличен треньорски екип и генерален мениджър в лицето на Джон Торингтън. Благодаря на всички служители на клуба и на собтвениците за това, че подкрепят отбора. Заедно с феноменалните ни фенове, ние ще се завърнем още по-гладни и по-готови за успехи", каза той.

ЛАФК не обяви официално срока на новия договор на Черундоло, който е с баланс 35-19-14 в редовния сезон и 6-1-1 в плейофите за Купата на МЛС. Новият сезон започва на 24 февруари с мач между ЛАФК и Сиатъл Саундърс.

Кръстев е преотстъпен на ЛАФК от белгийския Ломел до 30 юни 2024, но американците имат опция за постоянен трансфер. Според оценката на transfermarkt, той може да възлиза на около 4 милиона евро.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корабът "Верила" е превозвал наркотици за поне 20 млн. евро, пишат ирландски медии
Корабът "Верила" е превозвал наркотици за поне 20 млн. евро, пишат ирландски медии
804 неизвинени отсъствия са натрупали депутатите от старта на 49-ото НС
804 неизвинени отсъствия са натрупали депутатите от старта на 49-ото НС