НОВИНИ

Столичен блок пропада в тротоар от години, тепърва търсят каква е причината

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:38, 02.06.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Жилищен блок и тротоар на улица "Братя Миладинови" в София пропадат, сигнализират зрители на БНТ.

Първите плочки на тротоара хлътват преди близо две години. Пропадането бързо се разпространява и се появяват дупки по улицата. Напуква се и фасадата на блок. Между плочките на тротоара и жилищната сграда се е образувал процеп, в който спокойно може да влезе човешки крак.

Генчо Тодоров: Хората се спъват, защото имаме и повдигания. Получават се локви, заледяват се.

Таня Стоянова: Имаме майки с детски колички, които много трудно се движат по тротоара.

Жителите на блока подават сигнал в общината преди осем месеца. Отговор няма, затова решават сами да започнат ремонт на тротоара.

Генчо Тодоров: Просто сами да си съберем пари да си свършим работата, но просто решихме, че това ще бъде един козметичен ремонт, който няма да реши въпроса на блока и оглеждайки самата улица виждаме, че съседният блок има същия проблем. Нагоре блока също има, ако застанете на самата улица ще видите, че тя прилича на дунавски вълни.

Февруари общината прави проверка на улиците "Братя Миладинови" и "Козлодуй". Какви са причините за пропадането все още не е ясно.

Инж. Тодор Кръстев - кмет на район "Сердика": Забелязахме при огледа, че няма напукване между тротоара и бордюра, няма тези пропадания и затова има някакво по-голямо пропадане, което трябва да обследваме. Затова сме възложили на "Софийска вода" и на "Топлофикация" да направят заснемане на мрежите, защото най-вероятно може да има някакъв теч, който да предизвиква това нещо.

От февруари досега резултати от проверките няма. Ако не покажат проблем в мрежата, ремонтът на улицата и тротоара ще е за сметка на район "Сердика". Кога обаче ще започне, не е ясно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Астероидът 2002 NN4 прелита край Земята. Има ли опасност?
Астероидът 2002 NN4 прелита край Земята. Има ли опасност?
Протестите в Ню Йорк прераснаха в бунтове, мародерства...
Протестите в Ню Йорк прераснаха в бунтове, мародерства...