НОВИНИ

Световните лидери пожелаха на Борис Джонсън бързо възстановяване

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
12:32, 07.04.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС

Вълна от съпричасност последва новината за влошаването на състоянието на британския премиер. Световни лидери му пожелаха скорошно и бързо възстановяване.

Сред първите беше американският президент Доналд Тръмп.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Бих искал да изпратя най-добри пожелания на мой добър приятел и приятел на нашата страна - премиерът Борис Джонсън. Всички американци се молят за възстановяването му. Той е наистина добър приятел. Той е нещо много специално, силен, решителen, не се предава, не се отказва.

В Туитър главният преговарящ на ЕС за Брекзит - Мишел Барние, който е под карантина след положителен тест за COVID-19, също пожела скорошно възстановяване на Джонсън. Също с Туит реагира и председателят на ЕК - Урсула Фон Дер Лайен.

Урсула Фон Дер Лайен, председател на ЕК: Моите мисли са с премиера Джонсън и със семейството му тази вечер. Пожелавам му бързо и пълно възстановяване.

Да бъде силен - му пожела генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО: Мислите ми са с моя приятел британският премиер Джонсън. Бъди силен, Борис, и се оправяйте скоро.

Към пожеланията се присъединиха премиерите на Италия и Нидерландия - Джузепе Конте и Марк Рюте, президентът на Франция - Еманюел Макрон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще изяде ли вирусът модернизацията на армията?
Ще изяде ли вирусът модернизацията на армията?
БЧК - Добрич с кампания в помощ на самотноживеещи и хора с увреждания
БЧК - Добрич с кампания в помощ на самотноживеещи и хора с увреждания