НОВИНИ

Таксиметрови шофьори и днес излязоха на протест в София

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:11, 26.11.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Общество
Снимка: БГНЕС/ Архив

За втори пореден ден таксита излизат на протест в София. Според организаторите вчера не са имали възможност да представят исканията си заради провокации от страна на протестиращи от антиправителствения протест, тъй като демонстрациите се застъпиха.

Днес шофьорите тръгнаха от три лъча в София, а сборният пункт е на площад "Александър Батенберг".

Превозвачите настояват за осигуряване на условия за лоялна конкуренция, приравняване към обществения градски транспорт, обезопасяване от страна на държавата с паник бутон.

Таксиметровите шофьори настояват за тройно увеличение на първоначалната такса за превоз

"Нашето шествие е организирано отново, защото вчера попаднахме в бурята на активно мероприятие. Паралелен протест, който дойде от Триъгълника на властта, и на когото направихме място да премине в размер на цялата улица на площад "Батенберг" изведнъж завиха в ляво и се врязаха в нашето множество", каза Георги Димитров - зам.-председател на Асоциацията на таксиметровите превозвачи.

"Протестираме, защото при това положение ние не можем да се справим. Трябва да се предприемат някакви мерки адекватни. Ето затварят абсолютно всичко, ние зависим от улицата. Сега мога да ви извадя да ви покажа оборотите на колите. Повече от 80% сме надолу. Всичко е на мускули", каза протестиращ.

Организаторите ще отправят призив за даряване на кръв, също така шофьорите, които са преболедували COVID-19, ще бъдат призовани да дарят кръвна плазма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вдъхновен ЦСКА ще търси реванш от Йънг Бойс в Лига Европа
Вдъхновен ЦСКА ще търси реванш от Йънг Бойс в Лига Европа
Барселона задържа Меси с "доживотна работа"
Барселона задържа Меси с "доживотна работа"