НОВИНИ

Талибаните върнаха жените в здравеопазването

талибаните върнаха жените здравеопазването
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:08, 14.10.2021
Чете се за: 01:20 мин.
По света
Слушай новината

По време на преговорите с талибаните Турция повтори необходимостта от сформиране на приобщаващо правителство, което е важно за единството на Афганистан.

Външният министър Мевлют Чавушоглу сподели на пресконференцията след разговорите, че Турция е повторила съвета си към гостуващата талибанска делегация относно образованието на момичетата и заетостта на жените в бизнеса. В отговор талибаните са информирали, че са върнали на работа жените в областта на здравеопазването.

Сн. БГНЕС

Изпълняващият длъжността външен министър на Афганистан Амир Хан Мутаки пристигна с делегация на талибаните на официално посещение в Анкара, за да обсъди двустранни въпроси, както и сътрудничеството относно бъдещето на Афганистан, съобщи Анадолската агенция.

Представителите на талибаните обещаха да окажат максимална подкрепа на афганистанските бежанци, които искат да се върнат в страната от Турция, добави Чавушоглу.

Той също така подчерта, че делегацията на талибаните е предала исканията си, особено по въпросите за хуманитарната помощ и продължаващите инвестиции в Афганистан.

Чавушоглу заяви, че Анкара продължава да предоставя хуманитарна помощ чрез турския Червен полумесец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил блъсна и уби велосипедист в Пазарджик
Автомобил блъсна и уби велосипедист в Пазарджик
Предупреждение за проливни валежи и утре
Предупреждение за проливни валежи и утре