НОВИНИ

Температури около и над 35 градуса се очакват следобед

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 30.06.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Опасно високи температури ни очакват днес следобед - за цялата страна е в сила предупредителен жълт код за температури около и над 35 градуса.

Денят ще е слънчев, но в западната половина от страната ще се развива и купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планинските райони ще превали и прегърми.

А през нощта превалявания ще има в Североизточна България. В четвъртък през деня ще е предимно слънчево, но на места в Западна и Централна България до вечерта ще превали и прегърми.

През нощта срещу петък явленията ще обхванат и източните райони, като в Североизточна България се очаква гръмотевичните бури да са мощни, с повишена вероятност за обилни валежи и градушки. Отново ще е горещо с максимални температури предимно между 33° и 38°.

Вечерта облачността и над северното Черноморие ще се увеличи и през нощта срещу петък ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Температурите и по морския бряг ще останат високи - между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 23° и 25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Следобедни краткотрайни валежи придружени с гръмотевици ще има на места в планините. Ще духа до умерен югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Предупреждение от първа и втора степен за проливни валежи и гръмотевични бури в северозападната половина от Балканите утре и за опасно горещо време в югоизточната. Причината - атмосферен фронт, който ще премине през полуострова, включително и през нашата страна.

У нас в петък на места, главно в Южна и Източна България, ще има валежи, придружени от гръмотевици. Има повишена вероятност за градушки и локални значителни количества. Температурите ще се понижат още и максималните ще са между 27° и 32°. През почивните дни ще преобладава слънчево време и само на отделни места ще има следобедни превалявания и гръмотевици. В понеделник ще е предимно слънчево, а започналото в неделя затопляне, ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойка Кръстева ще участва на държавното в Ботевград
Стойка Кръстева ще участва на държавното в Ботевград
МС: 8,5 млрд. са изхарчени за година без обществени поръчки
МС: 8,5 млрд. са изхарчени за година без обществени поръчки