НОВИНИ

Температурите ще достигнат 23 градуса до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 12.04.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще е предимно слънчево и по-топло в сравнение с вчера, с максимални температури между 18 и 23 градуса, малко по-ниски по Черноморското ни крайбрежие - между 16 и 18 градуса, а в София - около 20 градуса.

През нощта ще се задържи все така безоблачно, със слаб южен вятър. Минималните температури вече ще са положителни навсякъде - между 2 и 7 градуса.

Утре облачността ще се увеличава и още около обяд в Западна България, а до вечерта и в централните райони на страната, ще има валежи от дъжд, в отделни райони - придружени от гръмотевици.

Ще има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от юг-югоизток, който около и след обяд в северозападните райони ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса.

В планините сутринта ще е предимно слънчево, на места с разкъсана облачност. Още преди обяд в масивите от Западна, а до вечерта и в Централна България ще се заоблачи и ще има превалявания от дъжд, на места интензивни и придружени от гръмотевици, а над около 2000 метра ще превалява сняг.

Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад, който до вечерта ще се ориентира от запад. Максималната температура на Алеко и в Банско ще е около 7-8 градуса, а в Боровец и Пампорово - около 10-11 градуса.

Слънчево ще бъде утре в Западна Европа. С валежи от дъжд и сняг ще е в централните райони от континента. Над крайните източни райони от Балканския полуостров в часовете преди обяд ще бъде слънчево, но след обяд и там облачността ще се увеличи и до вечерта ще завали. Над останалата част от полуострова ще бъде облачно с валежи от дъжд, в крайните северозападни райони дъжд и сняг.

Условия за силни гръмотевични бури, градушки и локални значителни количества на валежите има през нощта срещу сряда в Централна България, а в сряда в Югоизточна България и по Черноморието. Ще бъде много ветровито, а температурите ще се понижат съществено.

В четвъртък ще остане ветровито, с по-често значителна облачност, а в югоизточните райони все още на места ще превалява, но вече слаб дъжд.

В петък и събота ще има повече слънчеви часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаконно сметище и в землището на провадийското село Петров дол
Незаконно сметище и в землището на провадийското село Петров дол
Даниел Наумов: Много съм щастлив от рекорда за националния отбор
Даниел Наумов: Много съм щастлив от рекорда за националния отбор