НОВИНИ

Тежка катастрофа с жертва и трима ранени в пловдивското село Марково

bnt avatar logo
от БНТ
17:04, 30.05.2023 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Тежка катастрофа с жертва и трима ранени в пловдивското село Марково. Инцидентът е станал този следобед на най-оживеното кръстовище в селото, след като като шофьор е отнел предимство при ляв завой. Дрегерът е отчел положителен резултат за алкохол на водача на другата кола в произшествието, която според очевидци, се е движела с много висока скорост.

67-годишна жена от селото e загинала при пътния инцидент. Тя е пътувала в колата, чийто шофьор е дал положителна проба за алкохол. Според очевидци, той е карал много бързо и затова 22-годишният водач на другата кола не го е видял, докато завивал наляво.

Васил Иванов: "Скоростта беше ужасна, просто ужасна, щом номера не можеш да забележиш, представете си и то по главна улица."

Катастрофата е станала на най-натовареното кръстовище в селото. През него минава трафикът за Околовръстния път на Пловдив и за индустриалната зона на града. От две години местната власт настоява там да се изради кръгово кръстовище.

"За съжаление два часа преди катастрофата, това казах пред общинските съветници колко е важно да бъде приет в разчета, защото мястото е изключително опасно", заяви Десислава Терзиева – кмет на с. Марково.

"Aко няма обжалвания, би трябвало, тъй като имаме готов проект, да бъде реализиран веднага", увери Павел Михайлов – кмет на община "Родопи".

800 хиляди лева бюджет са гласували днес съветниците за изграждане на кръговото кръстовище.

Репортер: Нели Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските череши са скъпи заради лошата реколта и дъждовете
Българските череши са скъпи заради лошата реколта и дъждовете
Служебният кабинет предлага на Народното събрание да се удължи бюджета за 2022 г.
Служебният кабинет предлага на Народното събрание да се удължи бюджета за 2022 г.