НОВИНИ

Тодор Неделев: Вътрешно се почувствах нежелан в Ботев Пд, тук съм да помогна на Лудогорец да стане шампион

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:00, 03.03.2023
Чете се за: 04:50 мин.
Спорт
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец официално представи своето най-ново попълнение Тодор Неделев, който се присъедини към "орлите" във вторник, след като бе закупен от Ботев Пловдив.

Още с първите си думи Неделев благодари за интереса на разградчани към него и разкри, че неговата цел на "Хювефарма Арена" ще бъде да помогне на тима да стигне до 12-та си поредна титла у нас.

"Тук е моментът да благодаря на Лудогорец за прекрасното отношение и професионализма. Видях, че имат желание да ме привлекат. Тук съм да помогна на Лудогорец да станем шампиони и да изпитаме емоцията с големите мачове, в които тимът играе", сподели българският национал.

Легендата на Ботев Пловдив се върна и към тежката си раздяла с "жълто-черния" клуб, споделяйки, че самият той се е почувствал нежелан от ръководството на "канарчетата".

"Искам да кажа нещо като човек, който може да оценява подкрепата. Поклон пред феновете на Ботев. Подкрепата им през тези години беше невероятна и всичко, което съм правил в Ботев е било за тях. Имаше два клуба – единият ми показа, че няма нужда от мен, а другият ми показа, че ме иска в редиците си. Всеки футболист, който не е желан в един отбор, ще отиде в отбор, където е желан и уважаван. В личен план пожелавам здраве на всички, пожелавам си да имам големи успехи с Лудогорец. Всички знаят какво умея и ще се постарая да го показвам във всеки мач. Аз просто вътрешно почувствах, че бях нежелан. При оставащ договор от 3 месеца, не може никой от клуба да не ме потърси и да очакват в последния момент да се съглася на нов договор. Аз излязох с гордо вдигната глава и им казах каква е ситуацията, като се надявам те да ми повярват, защото аз никога не бих ги излъгал", призна Неделев.

"Не искам да навлизам в подробности. Г-н Зингаревич е казал неговата гледна точка, това е мнението му. Аз съм футболист на Лудогорец и се фокусирам върху Лудогорец и изявите му в първенството и в Европа. Пак казвам, че ще има фенове, които няма да са доволни и ще ме наричат предател. Аз излязох пред феновете и казах моята гледна точка, но всеки си има мнение и може да мисли каквото иска", допълни клубната легенда на Ботев Пд.

Тодор Неделев коментира и битката за титлата между Лудогорец и ЦСКА, разкривайки, че "зелените" ще направят всичко възможно, за да останат на трона в българското първенство.

"Още тогава като футболист на Ботев съжалявах, че не можахме да им вземем точки, но ние ще направим всичко възможно до края да спечелим мачовете си и да станем шампиони. Винаги съм имал желание да стана шампион на България. Мисля, че Лудогорец, който в последните 11 години е най-добрият отбор в България и има 11 титли. Това може само да ме мобилизира да спечелим титлата и да запиша името си със златни букви в историята на Лудогорец", заяви Неделев.

"В личен план искам всяка година да бъдем шампиони и да играем европейски мачове. Надявам се още в неделя да покажа какво мога и да покажа на всички в Лудогорец, че не са сгрешили да ме привлекат", добави полузащитникът.

Накрая българският национал разкри и каква е причината да избере екипа с №88 в Лудогорец вместо неговият любим №8.

"Всички знаят, че любимият ми номер е осми. В Лудогорец вече имат футболист с номер осми. Аз знам, че Вандерсон е играл с този номер и се надявам да го задмина по успехи с Лудогорец", завърши Тодор Неделев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Eва Кайли остава в арестa
Eва Кайли остава в арестa
Прокуратурата в Нантер повдигна обвинение за изнасилване срещу Ашраф Хакими
Прокуратурата в Нантер повдигна обвинение за изнасилване срещу Ашраф Хакими