НОВИНИ

Томислав Дончев: Ще предложим правителство въпреки малките шансове да бъде подкрепено

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 12.04.2021
Чете се за: 04:12 мин.
У нас
томислав дончев предложим правителство въпреки малките шансове подкрепено
Слушай новината

ГЕРБ ще предложи правителство въпреки малкото шансове то да бъде подкрепено. Това съобщи на брифинг в централата на партията вицепремиерът Томислав Дончев. На пресконференция от партията представят анализ на резултата си на парламентарните избори.

„Благодарност към българските граждани, който въпреки всички опити да бъдат отвратени от изборния процес, отидоха да гласуват. Българската демокрация е жива“, заяви в началото на брифинга Томислав Дончев. Той благодари на всички изборни администрации.

„Най-важното е, че това е победа въпреки всичко. Въпреки горещото политическо лято на миналата година, въпреки естественото изхабяване от престоя във властта, въпреки пандемията, въпреки агитацията в изборния ден“, заяви още той.

„Коментира се краят на епохи, краят на други, аз знам, че победителят е този, който е първи. Победителят е един. Свърши времето на големите приказки, дойде време да се взимат решения“, каза Томислав Дончев.

Той уточни, че ГЕРБ ще следват процедурата по Конституция и ще предложи правителство. Той акцентира, че избирателите са дали „сложна задача“ на политиците.

Ще предложим правителство не като политически знак, а такова, което би могло да работи, да решава проблеми и да гони целите, които сме си поставили. Въпреки малките шансове то да бъде подкрепено“, заяви той.

„Промени ще има. В предложението за кабинет ще има и промяна и приемственост“, лаконичен беше Томислав Дончев на въпросите относно личността на министър-председателя, който ще бъде предложен от ГЕРБ.

Той акцентира още, че опитите да бъде заобиколен първият, завършват зле. "Властта тежи много и ако имаш крехки рамене, може да ти счупи гръбнака“, каза той.

ГЕРБ печели 14-и избор, откакто съществува като партия и пети поредни парламентарни избори. На тези избори ГЕРБ побеждава в 24 изборни района, ДПС в 3, „Демократична България“ в два, а „Има такъв народ“ и БСП по един, обобщи данните организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

„Чухме много интерпретации и анализи на изборните резултати, различни гледни точки, ще представя реалните факти, които всеки един от вас знае, но всеки един от вас може да анализира. Те са публични, явни и категорично ясни. Това не е само суха статистика, защото зад всичките данни се крият определени демографски, социални и икономически процеси, които е редно да се анализират и знаят“, посочи той.

Лидерът на партията Бойко Борисов отсъства от пресконференцията. Томислав Дончев извини липсата му със „серия международни разговори“, които трябва да проведе.

Бойко Борисов обяви партията си за отличник на изборите

Вчера Бойко Борисов обяви партията си за отличник на изборите. Докато проверяваше ремонта на Околовръстния път на Пловдив той коментира, че хората харесвали направеното, щом на изборите са гласували най-много за ГЕРБ.

"Няма досега друга партия да е излизала от пълен мандат и пак да е спечелила избори. Просто омразата към нас е, че ги побеждаваме. Най ще са щастливи ако не се явим на избори. Тогава вече ще са най-щастливи. Но ще го направим както трябва", заяви Бойко Борисов.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скаути от НБА ще могат да гледат наши баскетболисти
Скаути от НБА ще могат да гледат наши баскетболисти
Заработиха и закритите части на заведенията, но има липса на персонал
Заработиха и закритите части на заведенията, но има липса на персонал