НОВИНИ

Тотнъм заличи два гола пасив и стигна до точка при визитата си на Брентфорд при завръщането на Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:29, 26.12.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
тотнъм заличи два гола пасив стигна точка визитата брентфорд завръщането висшата лига
Слушай новината

Отборите на Брентфорд и Тотнъм завършиха 2:2 в първия двубой след подновяването на английската Висша лига, която бе прекъсната за повече от месец заради световното първенство в Катар.

На своя "Брентфорд Къмюнити Стейдиъм" "пчеличките" имаха аванс от 2:0, но момчетата на Антонио Конте намериха сили да стигнат до точката, а в края дори можеха да измъкнат и успеха, ако удар на Хари Кейн не бе срещнал гредата.

Въпреки това равенството 2:2 отбеляза 16-ия пореден двубой на Боксинг дей (26 декември), в който Тотнъм не губи в мач от Висшата лига, като това бе четвъртото равенство на "шпорите" в тази серия.

Мачът стартира отлично за домакините от Брентфорд, които поведоха след четвърт час игра, когато точен за тях беше германецът Виталий Янелт.

В края на първото полувреме голмайсторът на "пчеличките" Айвън Тони прати за втори път топката във вратата на Тотнъм, но попадението му бе отменено заради засада. Всичко обаче бе напълно редовно в 53-та минута, когато след ъглов удар Кристиан Ньоргард отклони с глава към Тони, а той отблизо беше точен за 2:0.

Капитанът на Тотнъм Хари Кейн върна надеждите на своя тим в 65-та минута, вкарвайки с глава след подаване на Клеман Ленгле, а шест минути по-късно Пиер-Емил Хойберг възстанови равенството.

В последните минути "шпорите" натиснаха в опит да стигнат до трите точки, но удар на Кейн се отби от гредата и така мачът завърши 2:2.

Със спечелената точка Тотнъм събра актив от 30 пункта и заема четвъртото място във временното класиране, докато Брентфорд са 9-ти с 20 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хари Магуайър поднови тренировки с Манчестър Юнайтед
Хари Магуайър поднови тренировки с Манчестър Юнайтед
8 загинали при неуспешно нападение на "Ислямска държава" срещу сирийски затвор
8 загинали при неуспешно нападение на "Ислямска държава" срещу сирийски затвор