НОВИНИ

Тръмп към губернатори за протестите: Контрол, арести, хвърляйте в затвора...

bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 01.06.2020
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Американският президент Доналд Тръмп казал на губернаторите, че трябва да "доминират" и "да вкарат хората в затвора за 10 години" на фона на вихрещите се в САЩ протести, пишат медиите зад Океана.

Изказвайки се във видеоконференция, включваща и служители на реда и националната сигурност, президентът поискал по-строги действия след поредната нощ на граждански вълнения в американските градове след смъртта на Джордж Флойд.

Според аудио, получено от CBS News, той им казал, че трябва да се обадят на Националната гвардия, за да бъде прекратено насилието.

"Трябва да упражнявате контрол, ако не го правите, губите времето си. Те ще се нахвърлят срещу вас, вие ще изглеждате като куп тъпаци. Трябва да упражнявате контрол... Повечето от вас са слаби. Трябва да арестувате хора, трябва да проследявате хора, трябва да ги вкарате в затвора за 10 години и никога повече няма да видите тези неща", настоява той.

Думите му идват на фона на това, че Тръмп бе принуден да отиде в бункера в Белия дом и десетки служители на Тайните служби бяха наранени по време на протести след смъртта на Флойд, някои от които прераснаха в насилие.

Флойд, 46-годишен чернокож, почина, след като бял полицай от Минеаполис притисна врата му с коляно към земята за няколко минути.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Люлка за инвалидни колички и... усмивки по лицата на децата в Монтана
Люлка за инвалидни колички и... усмивки по лицата на децата в Монтана
Кога дъждовете ще си отидат? Кога ще се стопли времето у нас?
Кога дъждовете ще си отидат? Кога ще се стопли времето у нас?