НОВИНИ

Тръмп туитна с тъга: Над 100 000 жертви на COVID-19 в САЩ

тръмп туитна тъга 100 000 жертви covid сащ
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 28.05.2020
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Американският президент Доналд Тръмп отбеляза като "тъжен етап" смъртта на над 100 000 души от коронавирус в САУ, след като по-ранното му мълчание предизвика критики, че се е провалил в задължението си да утеши жертвите и техните близки.

"На всички семейства и приятели на починалите искам да изкажа искреното си съчувствие и любов към всичко, което тези велики хора представляват. Бог да е с вас!", написа Тръмп.

Изразяването на съчувствие дойде, след като републиканският президент предизвика критики в медиите и в Туитър за пропуска му да отбележи мрачния етап, доминиращ в американските новини.

Вместо това той публикува множество публикации в Туитър за всичко - от законодателството за надзор до смъртта през 2001 г. на една от стажантките на Джо Скарбъро - водещ на кабелна телевизия, критичен към Тръмп.

Той също заплаши, че ще закрие платформите за социални медии, които обвини в задушаващи консервативните гласове. Във вторник Туитър призова читателите да проверят фактите в туитове, изпратени от Тръмп, предупреждавайки, че твърденията му за бюлетини по пощата са фалшиви.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Децата, спасени от огнения ад в Търново, в приемно семейство
Децата, спасени от огнения ад в Търново, в приемно семейство
Нелегален цех за храни разкрит в софийското село Елов дол
Нелегален цех за храни разкрит в софийското село Елов дол