НОВИНИ

Транспортна болница в Пловдив е подготвена за консултиране и прием на пациенти със съмнения за COVID-19

транспортна болница пловдив подготвена консултиране прием пациенти съмнения covid
bnt avatar logo
от БНТ
14:21, 31.03.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Регионални

Транспортна болница в Пловдив е изцяло подготвена за консултиране и приемане на пациенти със съмнения за COVID-19, съобщи областният управител Дани Каназирева.

По информация на директора на лечебното заведение д-р Павел Павлов, в разкрития денощен приемен кабинет има осигурено дежурство на лекар, две медицински сестри и санитар. Пациентите се приемат по специален алгоритъм, като дежурният екип е с предпазни облекла и защитни средства.

Портиер, който е в кабина и няма пряк контакт с хората, по телефона съобщава на дежурния екип, че има болен за преглед. Пациентът получава предпазна маска. С влизането в кабинета му се
измерва температурата.

Пациентът съобщава за оплакванията си, след което отговаря на специален въпросник за симптомите, дали е имал контакти с потенциално заразени, дали е пътувал в чужбина и др.

В кабинета има осигурен и пулсов оксиметър, с който се измерва насищането на кръвта с кислород.

След обстоен преглед се преценява дали болния ще бъде приет в отделението или ще му бъде назначено домашно лечение.

Всеки пациент насочен за домашно лечение, получава документ за прегледа, рецепта и указания как да следи състоянието си.

В случаите, когато лекарят прецени, че се налага хоспитализация, още в кабинета на болния се взима проба за тестуване за COVID-19, прави му се ЕКГ / електрокардиограмата /и санитар го придружава до отделението, определено за лечение на коронавирус, за изолиране в стая. На болния се взимат допълнителни кръвни изследвания, минава на рентген и му се назначава лечение.

Коридорите в болницата са ясно обозначени с ленти и надписи, за да бъдат разделени потоците пациенти и да се изключи всякакъв риск. По същия начин са определени и обозначени с надписи два отделни товарни асансьори - само за потенциално заразени с коронавирус.

Припомняме, че екипът на болницата получи дарение от предпазни облекла най-висок клас, шлемове, очила и маски от Областния щаб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Пловдив осигурява 300 000 лв. за модернизация на учебния процес
Община Пловдив осигурява 300 000 лв. за модернизация на учебния процес
Оживеният Ню Йорк опустя (СНИМКИ)
Оживеният Ню Йорк опустя (СНИМКИ)