НОВИНИ

Трета нощ на протести в Минеаполис заради убийството на чернокож

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:35, 29.05.2020
Чете се за: 00:33 мин.
САЩ
втора нощ протести минеаполис заради убийството чернокож

Поредна нощ на протести и сблъсъци в Минеаполис. Напрежението в американския град ескалира заради убийство на невъоръжен чернокож мъж, по време на задържане.

Кадри от ареста бяха разпространени в интернет. На тях се вижда как полицаите оказват неоправдано насилие на 46-годишния Джордж Флойд.

Хиляди хора настояха за справедливост за смъртта на мъжа и за арест на полицаите, отговорни за съдбата му.

Протестиращите направиха жива верига около полицейския участък, а за да ги разпръснат, органите на реда използваха гумени куршуми и сълзотворен газ.

Палежите в града продължават, пламъци за обхванали и полицейски участък. Семейството на починали Джордж Флойд настоява на четиримата полицаи, участвал в инцидента и вече уволнени, да им бъдат повдигнати обвинения за убийство.

По време на протестите беше задържан екип - репортер и оператор на CNN, с мотива, че не са се подчинили на полицейски указания.

Губернаторът на щата Минесота, където се намира Минеаполис, поиска Националната гвардия да се включи в потушаването на напрежението. Протести в знак на съпричастност с Минеаполис има и в Лос Анджелис, Чикаго и Мемфис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъртва риба в езерото в русенското село Щръклево
Мъртва риба в езерото в русенското село Щръклево
Тръмп подписа указ за регулация на социалните мрежи
Тръмп подписа указ за регулация на социалните мрежи