НОВИНИ

Три български представителки на сабя бяха спрени в осминафиналите на Европейските игри в Полша

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:37, 27.06.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
българските представителки сабя бяха спрени осминафиналите европейските игри полша
Слушай новината

Йоана Илиева, Ема Нейкова и Олга Храмова достигнаха до осминафиналите на сабя в турнира по фехтовка от програмата на Европейските игри в Краков-Малополска 2023.

За съжаление, и трите ни представителки не успяха да прескочат отвъд тази фаза и така България остана без сабльорка сред най-добрите осем в надпреварата.

Всичко започна с мачовете от груповата фаза, в която освен Илиева, Нейкова и Храмова се включи и Белослава Иванова, но тя записа шест загуби в шестте си срещи и така не успя да намери място в директните елиминации.

За сметка на това Ема Нейкова оглави подреждането в група 2 с баланс 5-1, докато Йоана Илиева завърши втора в група с актив от 4 победи и 2 загуби, като по този начин и двете намериха място директно в 1/16-финалите.

Олга Храмова пък се нареди четвърта в група 1 и така трябваше да играе допълнителна среща във фазата на 1/32-финалите, където обаче се наложи с 15:7 срещу представителката на Нидерландия Марлеен Буитенхус.

В 1/16-финалите и трите българки постигнаха нови победи, като Йоана Илиева надигра с 15:6 украинката Олена Кравацка, Емма Нейкова елиминира след 15:12 друга представителка на Украйна Юлия Бакастова, а Олга Храмова се справи с полякинята Зузана Сиеслар след 15:9.

На следващото стъпало обаче и трите ни представителки допуснаха загуби, след като европейската шампионка до 23 години Илиева загуби от Олга Харлан с 13:15, а Нейкова и Храмова отстъпиха съответно на италианките Елоиса Пасаро (4:15) и Росела Грегорио (11:15).

При мъжете в турнриа на шпага най-добре се представиха Йордан Гълъбов и Светлозар Искров, които преодоляха групите, но бяха спрени в 1/32-финалите респективно от португалеца Макс Род (10:15) и Тибор Андрасфи от Унгария (6:15).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Христов: Държим да има коалиционно споразумение
Румен Христов: Държим да има коалиционно споразумение
Николай Костов определи група от 25 футболисти за лагера на Левски в Правец
Николай Костов определи група от 25 футболисти за лагера на Левски в Правец