НОВИНИ

Три дни "зелени коридори" в Русе и нов рекорд по поставяне на ваксини за денонощие

три дни зелени коридори русе нов рекорд поставяне ваксини денонощие
bnt avatar logo
от БНТ
08:47, 12.05.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

От днес до петък включително са осигурени "зелени коридори" в Русе за имунизация срещу COVID-19. Без предварително записване на час ще бъдат поставени ваксини в два специализирани кабинета.

В Университетска болница "Медика" имунизации ще се правят в изнесен пункт пред ДКЦ – 2 от 8.30 до 16.30 часа. Другият кабинет ще функционира само днес и утре от 7.30 до 16.00 часа. Той се намира в белодробната болница "Д-р Димитър Граматиков".

Навсякъде са осигурени достатъчни количества ваксини, като от РЗИ и лечебните заведения уверяват, че няма да се стигне до върнати хора.

Всеки ще може да избира между РНК и векторна ваксина. В Белодробната болница ще прилагат препаратите на "Пфайзер" и "Астра Зенека", докато в "Медика", освен тях, ще има възможност за имунизация и с "Модерна".

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

Само за последното денонощие са поставени 1205 ваксини, което е нов своеобразен рекорд. 847 от тях са втори прием. Други 358 души през последните 24 часа са получили първа игла от някоя от ваксините срещу коронавирусна инфекция. Предишният рекорд беше отчетен в петък срещу събота, когато бяха направени 1088 ваксини.

Репортер: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев представи служебния кабинет, министрите се заклеха
Румен Радев представи служебния кабинет, министрите се заклеха
Деница Сачева: Гълъб Донев е професионалист, вярвам, че ще се справи
Деница Сачева: Гълъб Донев е професионалист, вярвам, че ще се справи