НОВИНИ

Три двубоя поставят завършека на междинния 11-и кръг в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:50, 28.09.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
три двубоя поставят завършека междинния кръг първа лига
Слушай новината

Междинният 11-и кръг в родната Първа лига е към своя край, а в днешния ден предстои да бъдат изиграни и последните три двубоя от програмата.

Всичко стартира във Велико Търново, където в 15:30 часа Етър приема Пирин Благоевград в мач, в който победата и за два тима изглежда като задължителна.

"Болярите" са само с един успех от началото на кампанията, което логично ги оставя в дъното на подреждането, а нов провал днес може да коства и работата на старши треньора Емануел Луканов, за когото се смята, че ще бъде сменен от Станислав Генчев.

В същото време "орлетата" се намират в нещо като подем след идването на Иво Тренчев и в последните два кръга записаха победи срещу Хебър Пазарджик и Крумовград, които със сигурност ще им вдъхнат допълнително самочувствие преди визитата им в старата столица днес.

От 18:00 часа предстои още един интересен дуел край Пловдив, тъй като Крумовград посреща Арда Кърджали.

След трите си поредни победи през август новаците в елита така и не успяват да стигнат до успех дотук през септември, въпреки че в този период направиха 2:2 като домакин срещу Левски.

Междувременно Арда, воден от Александър Тунчев, ще се стреми към своята шеста победа в последните седем мача, в които единственото поражение дойде при гостуването на лидера в класирането Локомотив Пловдив.

Точка на този 11-и кръг ще постави столичното дерби между ЦСКА и Локомотив София тази вечер от 20:30 часа на стадион "Българска армия".

"Армейците" стабилизираха изявите си при Нестор Ел Маестро и днес ще се стремят към своя четвърти пореден успех в Първа лига, който би могъл отново да доближи тима само на точка от вечния съперник Левски малко повече от седмица преди директния сблъсък между "червени" и "сини".

Локомотив София също е сред отборите, които вече преживяха една треньорска рокада, като при новия си наставник Данило Дончич "червено-черните" записаха една победа и една загуба, а позитивен резултат днес може да отдалечи столичните "железничари" от дъното на класирането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росица Денчева се класира за четвърфиналите на сингъл при девойките на eвропейското лично първенство до 16 г. в Парма
Росица Денчева се класира за четвърфиналите на сингъл при девойките на eвропейското лично първенство до 16 г. в Парма
Григор Димитров разкри как би изглеждал перфектния за него тенисист
Григор Димитров разкри как би изглеждал перфектния за него тенисист