НОВИНИ

Три мача от Първа лига днес, Славия и Крумовград се изправят един срещу друг за първи път

новакът елита крумовград победи локомотив софия зае четвъртото първа лига
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:39, 27.10.2023
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

В откриващия двубой от петъчната програма на 15-ия кръг на Първа лига Славия е домакин на Крумовград. Срещата на стадион "Александър Шаламанов" стартира в 14:00 и ще бъде ръководена от Владимир Вълков.

"Белите" влизат в мача като предпоследни в класирането със спечелени 8 точки. Кризата на резултатите доведе до назначаване на трети нов старши треньор в рамките на сезона в лицето на Златомир Загорчич, който започва третия си престой в клуба. Славия е най-слабият домакин в елита, но пък в последното си домакинство тимът съумя да спечели, надделявайки с 1:0 над Арда. Аут за срещата са Светослав Вуцов, Георги Търтов и Кристиан Добрев, както и самият наставник, който изтърпява наказание.

Крумовград пристига в столицата като шести във временното подреждане с актив от 14 точки. Новакът в елита е в поредица от три поредни мача без загуба и допуснат гол, като в тях записва една победа и две равенства. Крумовград е сред най-слабите гости в efbet Лига, постигайки 4 точки в 6 двубоя. Аут за срещата са Александър Георгиев, Патрик Луан и Диего Рапосо.

Двата тима никога досега не са се изправяли един срещу друг.

От 16:30 ч. ЦСКА ще се опита да продължи силната си серия с победа над Арда. "Червените" имат шест победи и едно равенство в последните си седем мача в Лигата, но ще имат трудна задача срещу гостите от Кърджали, които заемат шесто място в класирането, а в последния кръг взеха точка от шампиона Лудогорец. Успех ще доближи "армейците" на една точка от лидера Черно море, като "армейците" ще имат и мач по-малко от "моряците".

Берое посреща Левски в друг мач от 15-ия кръг. Двубоят на стадион "Берое" в Стара Загора започва в 19:00 часа и ще се ръководи от Васил Минев.

Берое влиза в срещата като 11-и във временното класиране със 17 точки. В миналия кръг заралии прекъснаха серия от 7 мача без победа и се наложиха с 2:1 над Локомотив в Пловдив. Възпитаниците на Хосе Луис Ачиари започнаха първенството с три поредни победи, а след това наредиха две загуби и равенство. Испанският специалист няма да може да разчита на контузения Енцо Еспиноса. В състава ще се завърне Тиаго Сейхас, който пропусна последната среща на отбора си.

Левски пристига в Стара Загора след победа с 1:0 над Черно море на "Герена". "Сините" заемат четвърто място във временното класиране с 28 точки. Столичани са взели едва 8 точки далеч от дома - 2 победи, 2 равенства и една загуба. Треньорът Николай Костов има куп проблеми преди днешната среща. Аут поради контузии са Билал Бари, Уелтън и Джавад Ел Джемили. Готов за игра е Кристиан Димитров, който беше болен.

Последният мач между двата отбора се игра на 23 април тази година, а в него Левски се наложи с 1:0 над Берое у дома. Автор на победното попадение стана Асен Чандъров в продължението на срещата.

В последния двубой от кръга Лудогорец е домакин на Хебър в неделя от 18:15 ч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха огнище на птичи грип във ферма за кокошки носачки и в с. Мало Конаре
Откриха огнище на птичи грип във ферма за кокошки носачки и в с. Мало Конаре
Работници от "Лукойл Нефтохим" блокираха изхода на Бургас
Работници от "Лукойл Нефтохим" блокираха изхода на Бургас