НОВИНИ

Трима български тенисисти ще получат стипендии по програмата за развитие на Големия шлем

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:29, 31.01.2023
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
трима български тенисисти получат стипендии програмата развитие големия шлем
Слушай новината

Трима български тенисисти в лицето на Адриан Андреев, Росица Денчева и Йоана Константиновa ще получат стипендии в размер на 25 хиляди долара по програмата за развитие на Големия шлем (Grand Slam Player Development Programme).

През миналата година Андреев прогресира с близо 200 места в световната ранглиста, което му осигури и дебют в турнирите от Шлема, като той участва в квалификациите на Australian Open, където остана на косъм от място в основната схема.

Росица Денчева и Йоана Константиновa пък бяха сред българските представителки на Australian Open при девойките, като Денчева достигна до третия кръг, докато Константиновa загуби на старта.

Сумата по програмата за развитие се предоставя от Международната тенис федерация, като тя има за цел да подпомогне тенисистите с покриването на разходите за пътуване и настаняване по време на участието им на турнири.

През 2023 година общо 51 състезатели при професионалистите, юношите и девойките ще могат да се възползват от стипендиите.

В миналото средства по тази програма са получавали играчи като Каспер Рууд, Хуберт Хуркач, Густаво Кюртен, Симона Халеп, Виктория Азаренка, Елена Рибакина, Онс Жабьор и много други.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО засилва партньорството си с Япония
НАТО засилва партньорството си с Япония
Кола се запали в тунел "Витиня", няма пострадали
Кола се запали в тунел "Витиня", няма пострадали