НОВИНИ

Трябва ли да затворят ресторантите? Дискусия "за" и "против"

bnt avatar logo
от БНТ
09:34, 25.10.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Общество

Винаги сме поставяли като приоритет запазване здравето на нашите клиенти. Доказахме го през изключително тежкия летен сезон, когато една огромна част от хотелите и ресторантите останаха затворени. Факт е, че нямахме нито един заразен – нито гост, нито човек от персонала, каза Атанас Димитров от БХРА в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

"Изправени сме пред една много трудна за оцеляването на бизнеса ситуация, която продължава да ескалира. Ние сме за диалог на бизнеса и здравните власти, защото е в интерес на Здравното министерство и държавата да взимат адекватните решения в диалог с всички заинтересовани", подчерта той.

До вчера нямаше кой знае какви мерки в България и по тази причина и не се спазваха, заяви доброволецът във ВМА Любомил Анастасов - също гост в предаването. Според него "мерките са доста хаотични, доста нелогични, дори смешни".

"Най-големият проблем е здравната ни система, която и преди коронавируса не беше в много добро състояние. През последните 15 години тя върви надолу", отбеляза той.

За него една от най-важните мерки е спазването на социална дистанция. Ако е възможно тя да се гарантира, нека нощните заведения продължат да работят, добави Анастасов.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АИКБ: За тази и следващата година ще изхарчим с 10 млрд. повече отколкото ще спечелим
АИКБ: За тази и следващата година ще изхарчим с 10 млрд. повече отколкото ще спечелим
Много санкционирани за неносене на маски в градския транспорт в София
Много санкционирани за неносене на маски в градския транспорт в София