НОВИНИ

Убийството на Станка Марангозова - заради неуредени финансови отношения

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:20, 19.05.2020 (обновена)
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Извършителите на убийството на Станка Марангозова са задържани тази сутрин, научи "По света и у нас". Марангозова беше застреляна в колата си от моторист, през октомври 2019 г. Според разследващи - мотив за мократа поръчка са неуредени финансови отношения. Марангозова беше подсъдима за измами.

Пробив между поръчителите и извършителите е дал основание и възможност на разследващите да стигнат първо до физическия извършител на убийството, който е застрелял жертвата си, минавайки с личния си мотор покрай нейния автомобил.

Разплитането на убийството започва от анализ на последните спорове и засечени телефонни разговори, които Марангозова е водила в двете седмици преди стрелбата. Разследващите са успели да разберат за две нейни срещи с посредници на хора, които са били недоволни от печалбите, които Марангозова е успяла да осигури.

Засечени са и разговори между тримата, които са организирали убийството, както и движението им в деня на стрелбата. Според наши източници физическият извършител на убийството е задържан в къща на столичната улица "Летоструй".

Иван Гешев, главен прокурор: По този случай се провеждат множество действия по разследването, не само в София, на много места. Задържани са, не знам към момента колко точно човека, но не е в интерес на разследването да коментираме тоя случай към момента.

На друг адрес е задържан помагачът на уличения за убийството на Марангозова. Той е осигурявал бързото оттегляне на стрелеца от местопрестъплението. Третият задържан е уличен като организатор на изпълнението на мократа поръчка.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: В момента този, който подозираме за поръчител, поне до срещата с вас, не беше задържан. Но както казвам, той ни е известен, въпрос на доказателства. Така е и със Слави Ангелов.

Според разследващи поръчителят е имал финансови спорове с Марангозова, които са стигнали до тежък конфликт между двамата. Разпитват се още над 10 свидетели във връзка с мотива и поръчителството на убийството.

Поръчителят е предоставил на Марангозова сума от 800 000 лв, които за три месеца тя е трябвало да увеличи на 1,2 млн. До това не се е стигнало, а жертвата дори е отказала да върне отпуснатата сума.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират трамваите в Гьотеборг заради COVID-19
Спират трамваите в Гьотеборг заради COVID-19
Президентът Радев и премиерът Борисов отново в словесна престрелка
Президентът Радев и премиерът Борисов отново в словесна престрелка