НОВИНИ

Ученици пуснали писмо в бутилка, след 7 години получиха отговор

ученици пуснали писмо бутилка години получиха отговор
bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 02.03.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Любопитно

За да пристигне писмо по пощата, обикновено са достатъчни един или два дни. Но когато писмото е в бутилка, дори не е сигурно какво ще се случи с него. Ето историята на четирима приятели от Германия, които преди седем години изпращат писмо в бутилка.

Хартията е пожълтяла, на места текстът не се чете. Но няма нищо учудващо, защото това писмо е изминало дълъг път. Преди седем години Зилас и Мая от Бон, заедно с още двама приятели, решават да изпратят писмо в бутилка. Тогава са на възраст седем и пет години.

Зилас: През първите една-две седмици си казвахме, че може би ще получим отговор от Дюселдорф или другаде по-наблизо, но след още две почти забравихме за писмото".

Но ето че отговор пристига от другия край на света - от далечна Нова Зеландия, но този път в пощенската кутия. Децата само могат да гадаят какъв път е изминала тяхната бутилка, но предполагат че тя е преодоляла поне 18 хиляди километра.

Мая: Разбира се искаме да благодарим. Любопитно ни е да разберем как изглежда бутилката и какво са направили с нея".

Засега обаче благодарностите си германските деца могат да отправят само чрез телевизионния екран, тъй като откривателите на писмото в бутилка не са посочили своя адрес в Нова Зеландия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенски фирми се обединяват за решаване на проблема с дефицита на медицински маски
Русенски фирми се обединяват за решаване на проблема с дефицита на медицински маски
Отново парламентарни избори в Израел
Отново парламентарни избори в Израел