НОВИНИ

Украйна обърна Франция и оформи полуфиналното каре на Евро 2023 за младежи до 21 години

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:46, 02.07.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
украйна обърна франция оформи полуфиналното каре евро 2023 младежи години

Отборът на Украйна стана последният полуфиналист на тазгодишното европейско първенство по футбол за младежи до 21 години в Румъния и Грузия, след като надигра с 3:1 тима на Франция.

Двубоят на "Арена Клуж" в северната ни съседка обаче започна трудно за украинците, които се оказаха догонващи в 19-ата минута, когато Матиас Шерки се възползва от асистенция на Брадли Баркола, за да изведе "петлите" напред в резултата.

Отговорът на селекцията на Руслан Ротан дойде малко след половин час игра, когато Пиер Калулу препъна Михайло Мудрик в наказателното поле, а Георгий Судаков превърна отсъдената дузпа в гол, изравнявайки резултата.

В самия край на първата част пък отново Судаков донесе пълния обрат за Украйна, след като получи страхотно дълго подаване от Мудрик и преодоля френския страж за 2:1.

След почивката тимът на Франция потърси равенството и почти стигна до него в 81-ата минута, когато Ели Уахи беше точен при добавка след изстрел на Арно Калимуендо, но за съжаление на "петлите" те видяха как попадението им бива отменено заради засада, отсъдена след намеса на ВАР.

Няколко минути по-късно украинците нанесоха и своя съкрушителен трети удар чрез Артьом Бондаренко, който оформи крайното 3:1 и подпечата мястото на своя тим в полуфиналите.

С този успех тимът на Украйна заслужи и правото да играе във футболния турнир на следващите Летни олимпийски игри в Париж през 2024-а година, като за страната това ще бъде дебют на подобен форум.

В спор за участие на финала на Евро 2023 пък украинците ще срещнат отбора на Испания, който вчера елиминира с 2:1 след продължения Швейцария.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превалявания на места в източните и планинските райони
Превалявания на места в източните и планинските райони
Волейболните национали до 19 години отстъпиха на Бразилия в първата проверка на френска земя
Волейболните национали до 19 години отстъпиха на Бразилия в първата проверка на френска земя