НОВИНИ

Условия за гръмотевични бури през втората половина на новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 09.05.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Гръмотевични бури, интензивни валежи и условия за градушки се очакват през втората половина на новата седмица, но преди това - няколко дни със слънчево и все по-топло време.

Утре безоблачно небе и максимални температури между 20° и 25°. Ще има слаб, в източните райони - умерен източен вятър, затова там температурите ще се задържат по-ниски, по Черноморието максималните ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 12° до 16°.

Тази нощ в повечето райони ще е тихо и ясно и утре сутринта отново ще е хладно с температури между 3° и 8°, в София - около 3°.

Слънчево време и в планините утре. Ще духа слаб, предимно северен вятър. Ще бъде малко по-топло с максимална температура на 2000 метра - около 10°. В курортите ще е от 13 до 16 градуса.

Слънчево и ще бъде и навсякъде на Балканите, както и в по-голямата част от Европа. Топлата въздушна маса над западните райони от континента ще се премества на изток и в страните от Централна Европа и на Апенините температурите ще се повишат. В същото време в Испания, Франция и Великобритания се очаква съществено захлаждане и валежи от дъжд.

Причината - обширен циклон с център над Ирландия. Предупреждение за значителни количества е обявено утре във Франция, Швейцария и северозападните части от Италия. В Германия и Швейцария е в сила код оранжево за вятър със скорост над 100 км/ч.

У нас във вторник сутринта ще е все още сравнително хладно, но дневните температури ще продължат да се повишават. В сряда денят ще започне със слънце, но след обяд, главно в северозападната половина от страната, ще превали и прегърми. В западните райони са възможни локални интензивни валежи и градушки. В четвъртък и петък отново повече слънце до обяд и превалявания в часовете около и след обяд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фон дер Лайен: Посоката, която ще поемем днес, ще определи посоката утре
Фон дер Лайен: Посоката, която ще поемем днес, ще определи посоката утре
Пожар горя в жилищна кооперация в центъра на Пазарджик
Пожар горя в жилищна кооперация в центъра на Пазарджик