НОВИНИ

Утре ще е малко по-топло от днес

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 11.04.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево и топло, пролетно време днес в страната, температурите бяха предимно между 16 и 20 градуса, по-хладно остана по Черноморието, а най-висока беше температурата в Благоевград - 21 градуса.

Утре ще бъде дори малко по-топло от днес - между 18° и 23° ще достигат температурите следобед; малко по-ниски ще останат отново по морския бряг - между 13 и 16 градуса. Денят отново ще е слънчев.

Само над Западна България ще се появи разкъсана облачност. Ще е почти тихо, с температури рано сутринта в понеделник между минус 1° и 4°.

В планините ще е предимно слънчево, временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите в курортите ще са от 9 до 11 градуса, в района на Алеко - около 5°.

Над Балканите ще бъде предимно слънчево и вече съществено по-топло, докато студената въздушна маса от Западна Европа ще се премества на изток и ще обхване и централните райони на континента.

Над Пиренеите и в Западна Франция ще бъде слънчево, а предимно облачно и с валежи от сняг ще е в южните райони на Скандинавския полуостров, в Дания и на места във Финландия. Сняг ще вали и в района на Алпите.

У нас във вторник сутринта ще е предимно слънчево, но около и след обяд в Западна, а по-късно и през нощта срещу сряда и в Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки и локални значителни валежи.

В сряда през деня ще вали на много места, вече и в Източна България. Температурите ще се понижат значително, максималните ще са предимно между 10° и 15°.

В четвъртък и петък ще е сравнително студено, ветровито, облачността ще е по-често значителна. Възможни са и слаби валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море и Левски не се победиха
Черно море и Левски не се победиха
Погребват принц Филип на 17 април
Погребват принц Филип на 17 април