НОВИНИ

В отговор на чалга парти: Капана прие класически концерт на открито

bnt avatar logo
от БНТ
22:30, 05.07.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Роял и солисти на Опера-Пловдив в квартала на творците - Капана. Класическият концерт на открито е в отговор на шумно попфолк парти миналата неделя.

Занаятчии, собственици на заведения и търговски обекти в арт квартала се обединиха зад посланието "В Капана няма място за чалга. Няма и да има!".

Те припомниха, че в последните пет години Капана се е превърнал в символ на културното и градско развитие на Пловдив и там важат високи естетически правила. Затова седмица след попфолка решили да се извинят на посетителите на Капана с класически концерт.

Ивайло Дернев - собственик на заведение в Капана: Ние като една общност се обединихме зад една категорична позиция, че мястото му не е тука,и затова решихме да отговорим на това предизвикателство канейки солисти на опера Пловдив с един роял и един изпълнител на рояла за нещо елегантно,което да не се натрапва,но да е символ на естетика,на духа на тази градска зона,която в никакъв случай не гравитира около чалгата и попфолка във всичките измерения на това нещо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Времето: И слънце, и дъжд днес
Времето: И слънце, и дъжд днес
Испания въведе втора локална карантина
Испания въведе втора локална карантина