COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

В Техническия университет–София се въвеждат нови мерки с цел ограничаване на COVID-19

от БНТ
22:46, 12.05.2020
Чете се за: 01:19 мин.
Животът
техническия университетndashсофия въвеждат мерки цел ограничаване covid

Във връзка с изтичането на срока на обявеното извънредно положение в страната и с цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19, Ректорът на Техническия университет – София, проф. дн инж. Иван Кралов въвежда нови мерки, считано от 14.05.2020 г.

Отдалечената форма на обучение на студентите продължава до завършване на летния семестър 2020 г., с изключение на занятията, които не могат да се проведат неприсъствено (лабораторни, практики, стажове), както и на държавните изпити и защитите на дипломни работи.

В периода 14-16.05.2020 г. ще се провеждат лабораторни, практически и други занятия за абсолвентите (8-ми семестър бакалаври и 2-ри семестър магистри), които не са били проведени в отдалечена форма.

В периода 14-30.05.2020 г. ще се проведат изпитите от изпитната сесия за абсолвентите (8-ми семестър бакалаври и 2-ри семестър магистри), като това може да е в отдалечена форма или присъствено, при пълно спазване на национално обявените правила за хигиена и дистанцираност.

До 05.06.2020 г. продължава отдалеченото обучение на останалите студенти, с изключение на занятията, които не могат да се проведат неприсъствено (лабораторни, практики, стажове). Присъствените занятия се провеждат в периода 25.05.-06.06.2020 г., единствено в Спортния комплекс не се допускат такива.

Лятната изпитна сесия за бакалаврите от 1-ви до 3-ти курс е в периода 8- 27.06.2020 г., като форматът на изпитите може да е присъствен или отдалечен. При обективна невъзможност на студент за явяване на изпит (поради карантина, пребиваване в чужбина, липса на техническа свързаност и др.), ще бъдат осигурени допълнителни дати през следващите сесии.

Всички присъствени занятия и изпити се провеждат при пълно спазване на национално обявените противоепидемични изисквания.

Заключителните присъствени заседания на журита, заседания на университетски комисии, както и съвети и събрания на всички звена, могат да се провеждат присъствено след 25.05.2020 г., само при възможност за изпълнение на националните противоепидемични изисквания. Препоръчва се отлагането на планираните масови мероприятия за срок, не по-рано от края на месец юни.

Кандидатстудентската кампания продължава по обявения график, освен ако епидемичната ситуация и препоръките на Националния оперативен щаб не наложат друго.

Дейността на студентските столове на ТУ-София продължава да е преустановена. В студентските общежития на ТУ-София се предприемат необходимите мерки за дезинфекция и изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб.

Максимално се ограничават всички командировки и пътувания на академичния състав, служителите, докторантите и студентите в чужбина, освен по изключение в случаите, в които не могат да бъдат отложени или отменени. При завръщането от чужбина се препоръчва 14-дневен карантинен период, това важи и за пристигащите от чужбина чуждестранни преподаватели, изследователи и студенти.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Жители на Хасково протестират срещу застрояването в парк Ямача
Жители на Хасково протестират срещу застрояването в парк Ямача
Класация "Любима песен на българските зрители от Евровизия 2020“
Класация "Любима песен на българските зрители от Евровизия 2020“