НОВИНИ

Валежи и гръмотевични бури във вторник

bnt avatar logo
от БНТ
22:10, 12.04.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

След слънчевото време днес, утре ни очакват проливни валежи и гръмотевични бури. Още в часовете около обяд в Западна България, а до вечерта и в централните райони от страната облачността ще се увеличи, ще завали дъжд, в отделни райони ще има и гръмотевици, както и условия за градушки. През нощта срещу сряда в Централна България валежите ще са интензивни. Максималните температури ще останат почти без промяна - между 17° и 22°, по Черноморието - от 13° и 19°.

В сутрешните часове в планините ще е предимно слънчево, но още преди обяд в масивите от Западна, а до вечерта и в Централна България ще има превалявания от дъжд, на места интензивни и придружени от гръмотевици.

На височина над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад, който до вечерта ще се ориентира от запад.

Над Балканите ще бъде облачно с валежи от дъжд. Температурите ще се понижават и в северозападните райони ще стане по-студено от нормалното - там ще вали дъжд и сняг. На изток в часовете преди обяд ще е слънчево, но до вечерта също ще завали.

Студената въздушна маса над Западна Европа утре ще обхване и централноевропейските страни и Северна Италия. Дъжд ще превалява в централните и северните райони от Апенините. Над по-голямата част от Западна Европа ще бъде слънчево, докато над централните райони от континента и над Скандинавския полуостров облачността ще е значителна, с превалявания от дъжд и сняг.

У нас в сряда, с изключение на северозападните райони, валежите ще продължат. В Югоизточна България и по Черноморието ще има условия за гръмотевични бури, градушки и локални значителни количества на валежите.

В четвъртък ще остане ветровито, с по-често значителна облачност, а в югоизточните райони все още на места ще превалява, но вече слаб дъжд. В петък и събота ще има повече слънчеви часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобиха над 100 пешеходци за неправилно пресичане в Пловдив
Глобиха над 100 пешеходци за неправилно пресичане в Пловдив
Изчистиха "плаващите" гуми от Слатинска река
Изчистиха "плаващите" гуми от Слатинска река